KENGKAWAN

Thursday, April 11, 2013

Mendaki Kinabalu pagi ni

Ok, plan asal semalam, sepatutnya ada driver yang ambil kami kat airport. Tapi driver tu cakap kereta MPV dia hilang dan dia ada kat balai. Haih.

Nasib baik Mamoru ada back-up plan. Dia manage dapatkan kereta Proton Persona dengan harga RM460 untuk 5 hari!  Seriyes murah ok.

Tak sampai setengah jam, uncle Persona tu datang amik kitaorang kar airport Kota Kinabalu.

Dan bermula lah journey weols ke Ranau yang mengambil masa 2 jam lebih. Lucky weols bawa GPS sesiap dari KL. So, merasa la konpiden nak drive jejauh camtu.

Almost pukul 3 petang jugak lah sampai area Kinabalu Park. Banyak menyinggah sepanjang jalan.

Kami check in kat Dvilla Lodge. Amik family room. Ada 2 bilik tidur dan 1 bilik air. Ada beranda kayu yang comel dengan view gunung yang cun. Kawasan lodge rata dan sangat sesuai bawak kids. Harga RM180 per night + breakfast. Best!!

Later update lagi ek. Nak breakfast jap. Pukul 7.15 kang nak geral ke Kinabalu Park :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...