KENGKAWAN

Friday, April 26, 2013

Sabah day 6 : Island hopping Mamutik, Manukan & Sapi

Sepanjang 7 hari kat sabah, banyak tempat kami cover. Enjoy. Sampai dah tatau nak pegi mana dah. Cuaca pulak best. Cerah. Kira memang nih trip melarikan diri dari cuaca hujan kat KL lah. Dengar cerita, KL banjir   kat few places. Dan area rumah aku terputus bekalan air. Fuhhh.. nasib baik taim kami balik tu air dah ada semula. Selamatttttttt


Kami charter 1 boat untuk kami-kami je. Senang. Tayah share. Tayah rebut2. Island hopping ke Mamutik, Manukan & Sapi :)

Sangat best santai kat pulau-pulau ni. Ariff & Amarr refused tanak mandi katanya (ikut perangai aku yang tak suka mandi laut lah tu) Derang just main pasir je. Nak build sand casle kata Ariff

Ariff leka kutip pine corn. Ntah apa yang dia suka sangat dengan pine corn ni aku pun tatau.

Amarr yang ada issue dengan pasir pada awalnya. Tanak langsung jejakkan kaki atas pasir. Gereemmmm betol mummy dia. Last-last aku paksa jugak dia pijak pasir. Terjerit-jerit dia kena tinggal atas pasir. Tapi taim nak balik tu bukan main lagi dia mair pasir laut nih. Habis dilumur atas kepala sendiri. Jadi keje lak aku nak buang pasir tu dari rambut dia. Haihhhhh...

Ariff dengan dunia imaginasi dia.. Nak bina sand casle dari pine corn

Sehari duduk kat pulau-pulau nih rasa macam tak cukup je masa. kalau boleh overnight kan best :)

Otw ke pulau seterusnya. Look, mummy, I a lot of pine corn.. huhuhuhu

Meriah betul adik-abang nih

Kiri kanan kiri

Amar atas jetty

Us dalam boat

Mamoru yg sexyyyy

Overall, aku paling suka pulau Sapi & Manukan. Tapi kalau nak tengok babi hutan yang jinak (hahaha) dan biawak besar seakan buaya, pegi lah pulau Sapi. Tunggu pepetang sikit, keluar bunatang-binatang tu :)

Kami fly balik hari ke 7.
Sempat lah jenjalan pasar Filipine, Pasar Tamu, Hard Rock Shop, etc.
Tak banyak gambar hari last sebab memasing rushing nak beli gift, nak pack baju.
Its a good trip. Tapi next time kena be more prepared lagi. Esp bila bawa budak kecik. Kalau boleh tanak lah aku je yang enjoy. Aku nak the kids enjoy jugak :)


2 comments:

Acik E said...

best nyew lepak pantai.... buat aku tak sabar2 jerk nak g main pasir kat sana.....

Acik E said...

best nyew holiday... ko buat aku wendu KK arr... rasa xsabar nak g men pasir kat sana dowh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...