KENGKAWAN

Friday, July 26, 2013

Weight 36kg and dropping

Berbuka dengan kengkawan kat area Kemensah malam tadi. Best sebab aku makan banyakkk. Seriously, need to put on weight. 

Berat aku bawah BMI start dari tahun 2008 (lepas kawen) sampai sekarang. Lowest at 35kg. Kalau naik pun takkan lebih 40kg. Pastu drop balik.

Normal weight suppose 45kg (berat masa 2006). Tak pernah lagi dapat berat ni. Cuma sekali dulu dapat reach 46kg (tahun 2010). Itupun berat naik sebab ada baby dalam perut..huhuhuhu. Baby keluar je, tak sampai seminggu berat aku jadi bawah 40kg semula.

Badan kurus memang best. Fefeeling macam model underwear bila posing depan cermin dengan flat belly. Pastu bila pakai apa je saiz XS rasa cantik terletak kat badan.

Tapi bila berat makin kurang, saix XS rasa besar, sampai rasa nak suruh kedai baju create saiz double tripple XS, ini adalah tak normal lagi. 

Badan kurus buat semua aset mengkurus jugak. I love small breast. "Small and humble" bak kata Shakira. Senang nak manage dan sangat coorporative bila aku lasak dalam xtvt outdoor. Tapi kalau makin kurus, tetek makin kecik, apa kes? Huhuhuhu.. Kang konpius Mamoru nak bezakan aku dengan adik-adik lelaki aku.. muahahaha.

Note: Doubt dengan keaslian tetek model kurus kat dalam tv or majalah..hahaha.

Now my mission in life: to get my normal weight at 45kg and maintain it that way. 

Berusaha!

2 comments:

Ein said...

pls go for thorough check up. weight dropping too much could be something is not right.

Biqque said...

i dulu underweight (39kg) for 10 years...but lepas kawin, terus naik ke 42kg and now 53kg sampai tak leh turun2 dah hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...