KENGKAWAN

Wednesday, August 21, 2013

Gempa bumi kat Baling.

First time dengar gempa bumi jadi kat Malaysia dan berpusat dari negeri kat dalam Malaysia sendiri. Selalu tu gegaran dari luar je.

Try google pasal ni tp tak banyak info. Takde orang Baling, Kedah kat sini? Update la sikit.

Aku penah jejak sekali je kat Baling, masa buat xpdc 4 gunung Bintang dulu. Keluar hutan lalu kampung Kupang. Tak sure sama ada kampung yang sama kena gempa bumi. Kat Malaysia ni banyak tempat nama sama.

Dulu masa belajar geografi, rasanya Malaysia ni kawasan selamat dari lingkaran api pasifik (kawasan yang banyak jadi gempa bumi, gunung berapi)

But, who knows kan... God almighty.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...