KENGKAWAN

Monday, October 07, 2013

Walk for a cause


Pun cerita dua minggu lepas. Join walkathon untuk raise fund for blind people.

3.2km ja. Jalan sambil bawak seorang adik form 2 yang ada masalah penglihatan.

Perkenalkan my buddy, adik Syafiqah yang ada masalah penglihatan jenis B2 (boleh nampak tapi dalam jarak yang sangat dekat sahaja - bebetul depan mata)

Ada 3 kategori buta. B1 memang tak nampak langsung. B3 pulak boleh nampak bentuk dan warna, tapi tak begitu jelas la.

Yang best tu, aku siap belajar macam mana nak berjalan dan guide orang buta. Boleh praktik next time ;)

My buddy, Syafiqah, student yang sangat bijak. Masa UPSR dulu dia dapat 5A tau. Sekarang dia form 2. Cita-cita dia nak belajar sampai Jordan. Nak jadi lecturer. Jom sesama doakan dia berjaya capai cita-cita dia :)

The participants with their buddies. 

With Syafiqah. Sama saiz je badan budak form 2 dengan saiz badan aku.. hahaha

My bib

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...