KENGKAWAN

Monday, December 16, 2013

Picnic kat Pengkalan Balak Melaka

Mamoru keje the whole weekend.  Data migration katanya. So bawak the kids balik Melaka. Spent weekend kat sana.

Ayah tak berapa sihat. Jalan agak senget sebab ligament bahagian punggung dia lari sikit. Kata ayah maybe effect masa dia main takraw dulu. Haih. Adik no.2 akan bawa dia pegi checkup kat hospital Pantai Ayer Keroh Jumaat ni. Nak ikut bawa ayah sekali tapi cuti dah habis:(

Next year plan dengan adik beradik nak hantar ayah dan my stepmom pergi umrah. Aku sponsor tiket. Adik-adik lain sponsor duit belanja, etc. Dah survey tiket dan registerkan nama ayah & my stepmom under Utas Travel. Harap ayah cepat sembuh sebelum bertolak ke Madinah & Mekah nanti.

Hari Sabtu kat Melaka juat spent masa jadi tourist guide. Ayah minta tolong hantarkan sedara mara dari Singapore pegi Melaka Sentral. Spent masa atas jalan ja hari tu. 

Ahad baru dapat berjalan ke pantai Pengkalan Balak (10 minit ja drive dari rumah ayah). Jalan dedekat ja. Celik mata je terus start enjin keta pegi laut.. haha. Dengan tak mandi memasing. Kata nak mandi laut kan.. haha. Tengahari balik rumah. Selamat kulit ahkak yang hitam ni dari terus legam akibat sunburn.

Biar gambar bercerita.  Yours truly banyak keje arini.

Mak su Nina dengan anak-anak buahnya

Me sakan main pasir dengan double A

Mandi laut tapi tak bawak baju. Banyak kali camtu. Berkemban drive balik umah.. haha

Selfie Itu harusss

Seddeppp

Double A kena tanam dengan Pak Ngah

Double A pulak tanam Pak Ngaj

Pak Ngah yang rajin melayan anak buah

Adam pun join sekali

Cantik pantai Pengkalan Balak ni. Port pilihan compare dengan Tanjung Bidara.

Meriah

Ariff yang ceria dapat pegi beach

Kena tanam pun hepi lagi


Amarr paling suka main air. Ariff suka main pasir ja

My sis dengan kekanak ribena

Mummy mengerjakan Ariff. Siap buat ekor mermaid kat kaki Ariff. Tak sempat snap gambar Ariff dah bangun.. huhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...