KENGKAWAN

Monday, March 31, 2014

Run for a cause

Next run will be in Tasik Titiwangsa this Sunday : Autism Run 2014. 10km.

Honestly, tak banyak yang aku tahu tentang Autism. Not until I registered myself for this run. I thought Autism is like mental disorder. Salah rupanya.

Bagus juga ada run with cause macam ni. So that people yang selama ni ignorance macam aku boleh tahu tentang Autism. 

Thanks to my running buddy yang suruh aku join run ni. Learn a lot about autism people from him. He teach & helps kids with Autism. 


Blue for autism. Dapat blank race bib. Untuk tulis message for autism people.


What is autism?




2 April ni hari Autism sedunia. Lets celebrate!

Adik no 2 dan adik no 10


Adik lelaki no.2 whatapps pagi ni. Gambar team paintball dia masuk paper. Ni gambar 3 tahun lepas katanya, tapi baru keluar paper. Kelakar. Gambar dia duduk sebelah piala (Kanan)


Adik bongsu punya result SPM. Semua dapat A. Proud of her!

Friday, March 28, 2014

Race lagi!

My friends cakap dia suka bau peluh sendiri. Ramai bahan dia kaw-kaw sebab bagi statement camtu.. hahaha

Gross. Yes maybe to certain people.  Tapi aku faham apa yang dia cuba sampaikan. Tho aku takde lah sampai suka bau peluh sendiri.. haha

Running really make us feels great!

This week training banyak memain. Lari pun just 4km setiap hari. Satu loop depan HUKM.

Nak buat 10km memang tak sempat. Selalu balik keje sampai rumah dah pukul 6.15pm. Tukar baju bagai. Start lari pun dah 6.30pm. Dalam masa setengah jam mampu buat 5km ja. By pukul 7pm, aku dah stop.

Esok (Sabtu) ada Trail Run 10km kat Jelebu.

Ahad pulak ada Kenaboi Adventure Race 18km kat tempat yang sama.

Harap aku cukup fit untuk dedua race ni.

Go aD go.. !!


Wednesday, March 26, 2014

Worth

Tak lari hari ni. Skip.

But.. it was all worth it.

Not sure if there's gonna be another session like this.

But; Best things happen when I least expect for it.

With my luck, who knows, kan?

Monday, March 24, 2014

Daypack trip to Bukit Kutu at Kuala Kubu Baru

Trip lepas rindu masuk hutan. Line up just 3 orang. Ad, Arina & Am.. haha, nama pun semua lebih kurang je bunyi. Tak ramai pegi. Jadi lah kan. Janji ada teman.

Naik satu keta ja dari K L. Pukul 7 pagi aku gerak fetch Arina & Am pastu ikut jalan lama ke Rawang.

10.00am Parking kat Kg orang asli Pertak
10.30am Start hiking
2.00pm Sampai puncak
4.30pm Turun
6.30pm Sampai semula ke parking

Memula decide nak ke sini memang agak risau:

First sebab aku bawak 2 newbies. Am aku tak risau sangat sebab dia runners. Arina je yang agak slow. Tapi nasib baik semangat dia kuat.

Second sebab aku dah almost 8 tahun tak pegi Bukit Kutu. Takut lupa trek. Lucky ingatan ni kuat.. haha. Trip adelah success!

Layan gambar je lah

Saturday, March 22, 2014

BBQ Dinner dengan adik-beradik

Belanja my siblings & adik ipars seafood kat Jeram, Kuala Selangor.

Plan asal nak bbq terpaksa di kansel kan atas faktor cuaca tak menentu.

Lama tak borak dan gelak macam orang gila camni. I had fun!


With my sis Ain. Nampak tak bermaya je dia ni. Penangan first trimester kot

Pic courtesy my sis

Dah deliver nanti aktif balik tau.. kita lari 42km sama sama


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...