KENGKAWAN

Monday, March 10, 2014

Mission day 47

5 days left before race day!

Hari ni kena rest hard. Kena minimize kan penggunaan kaki selagi boleh.

Tinggal 4 hari je lagi untuk training!

................................................

Beli 1 paket power gel perisa Kona Punch (mixtropical fruit). Malam ni nak try makan. Kalau tekak aku mampu terima, means aku akan guna gel ni masa race nanti.

Seriously, lari long distance memang akan buat badan jadi lapar (read as: lapar gila). Mesti kena makan kalau nak teruskan larian. Kalau tak, tak larat beb.

Tapi kalau makan makanan yang pejal, lambat perut nak proses jadi energy. Silap makan boleh buat perut cramp. Nak tanak, kena consume makanan gel camni.

Nak makan gel ni pun bukan boleh telan camtu je. Kena consume dengan air. Kalau tak tersekat kat tekak... huhu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...