KENGKAWAN

Sunday, May 25, 2014

Firefighter Half Marathon 21km

Target nak complete the 21km run dalam 2jam sahaja. Tapi terlebih 7 minit. Unofficial time malam tadi, 2 jam 7 minit.

Mistakes after mistakes.

Dah tau perut tak boleh corporate kalau makan berat less than 4 hours sebelum lari, pegi belasah gak sepinggan nasi 3 jam sebelum tu, dah kenapa?

Konon lari 21km ja. Tayah jaga makan sangat. Berlagak. Makan sambal pulak tu. Bravo aD! Memang suicide la kan.

Pastu konon nak maintain first 8km dengan pace 6+ tapi tak reti nak sabarkan diri bila tengok competitor lain jauh tinggalkan aku. So, belasah lari dengan pace 5+. Serious big mistake

Masuk 2nd 8km, pace increase 5-15 seconds. That was ok. Tapi energy makin kurang. Tak yakin boleh speed untuk last 5km. 

Km18, perut bloated. Taim ni rasa nak muntah. Mental. Mental. 

Km19 at 1hour 45 minutes. Dalam mental layan route Cyberjaya, timing still ok lagi. Bajet boleh habiskan balance 2km less than 15 minutes. Tapi bila my target pacer jatuh tertiarap depan mata. Terus lost focus.

Km20 memang hazabb. Perut bloated. Tak selesa. Longgarkan spibelt. Longgarkan tali seluar. Still not helping. Pace makin slow :(

Sampai je finishing line, terus cari air. Time ni rasa nak pengsan pun ada. Tapi relax.. cover. Malu beb kalau pengsan depan orang ramai.

Decide pegi tunggu kat kereta sementara Mamoru sampai. Sampai je tepi kereta terus muntah. Keluar air kosong je. Tapi berlutut jugak lah aku kat situ dibuatnya. Pastu masuk dalam kereta terus baring. Call semua orang. Tapi semua jauhh lagi. Uwaa...

45 minit pastu baru ok sikit. Boleh berjalan jumpa Mamoru & the team yang baru sampai.

This is my 2nd time running half marathon. And it is the worst, really (read as: my body condition)


Running with my partner for first few km. Pastu lost dia.


With the girls

with Mamoru

the Team

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...