KENGKAWAN

Wednesday, July 09, 2014

Training di bulan puasa

Sesekali dalam bulan puasa kena juga curi masa untuk lari.

Kadang2 lari petang sebelum berbuka. Tak pun subuh selepas sahur. Cuma yang ni memang kena lari slow. Nak elak dari haus. Setakat ni aku boleh lari 10km tanpa rasa haus. 

Lari malam pulak kena ada running buddies. Lati pun start pukul 10 malam. Habis dah tentu pukul 12 lebih. Sengsorang sure bahaya. Setakat ni baru 2 kali aku lari malam dalam bulan puasa ni. Siap buat lsd.. haha.

Selain dari lari, aku banyak focus kat skipping & simple exercise yang lain. Haih. Harap first race lepas raya nanti takde ke lautt sangat stamina aku kan..

Malam tadi punya cerita. Lari berlima dengan Ghazz, Ijoy, Wani & Baman. Derang ni semua ultra runners. Lari 12km ja. Tapi pace memasing laju gila! Dari pace 6.. pastu 5.. pastu 4!! Terpaksa speed nak catch up dengan diaorang ni!


Ni dengan Syah, Kay & Arina masa Jumaat lepas. Buat LSD santai kak Limah16km. Lepas lari sahur kat Murni Discovery. Heaven. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...