KENGKAWAN

Thursday, August 07, 2014

Conversation with kiddos

When your 5 years old son start to complain:

Ariff    : I'm really hungry. I want something to eat.
Me        : Ok, mommy cook nasik for u ya
Ariff    : But that will take ages to do!
Me        : What?!
Ariff    : Yes, mommy will take all day to cook.
Me        : Then I'll make u pancakes je lah.. *sentap*
Ariff    : Ok lah. Hurry, I'm hungry.
Me        : *sentap lagi*

Omaigad. Since when dia pandai komplen??


*********************

When your 4 years old son request bukan2 sebelum tidur:

Amarr   : Mommy, I want some lemonade. 

Me         : ?????? 

Selalu minta susu ja.. *Stress mak kau nakk. Mana nak cari lemon tetengah malam buta ni*

*********************


Kiddos, bila aku rasa geram sangat sampai nak marah, dia orang akan buat tak tau. Pastu buat mimik muka atau movement yang akan buat aku nak tergelak dalam marah.. I call it gelak-yang-tak-lepas-nak-menjerit-dan-nangis-dalam-masa-yang-sama. 

Stress in blessed. Got it? Tak? Lantak.

Terpaksa katup bibir dengan kuat untuk elak dari senyum atau gelak. Its not an easy thing to do.

Layan gambar kiddos kat bawah ni. Taken right before they went to sleep just now.


Amarr 

Ariff

Both of them in their tent

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...