KENGKAWAN

Thursday, September 25, 2014

CSR

Plan nak balik Melaka weekend ni. Ada run kat sana. Last minit register.

Tapi Sabtu ni ada Global CSR Day (corporate social responsibility) kat Gombak. Buddy system dengan student sekolah rendah yang tak berkemampuan.

Couldn't afford to miss this one.

Teringat cerita Angah Haslina tentang macam mana dia bantu bayarkan yuran sekolah untuk 2 student miskin tiap2 tahun sampai budak tu habis sekolah rendah. Bantuan dalam diam. Dia tak bagi cikgu expose identiti dia pada student & parents student tu. One way of buat kebaikan tanpa perlu bangga diri.

Wish I could find a student yang betul2 in need dan ikut jejak Angah. InsyaAllah.

So, balik Melaka tengahari Sabtu je lah. Lagipun, run hari Ahad. Takde hal. Cuma tahan telinga je lah bila ayah bebel2 balik sekejap sangat.. ampunnn ayahanda!

Prepare goody bag for those kids

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...