KENGKAWAN

Wednesday, September 17, 2014

Hiking Lata Medang, Kuala Kubu Baru

Trip daypack masa cuti hari Malaysia aritu.

Hiking amik masa almost 2 jam dari Kg Pertak.

Line up just Syah, Arina & me.

First time gi sini. Aci redah je sebenarnya. Tak penah pi pun.. haha

Layan gambar ja lah.

Route sama macam nak pi Bukit Kutu. Tapi sampai simpang last tu kena belok kiri. Hike santai ja. Amik masa dalam sejam setengah jugak lah. 

Trek luas. Kalau nak training trail memang best.

Dua orang ni memang poser. Macam yours truly jugak.

Cross balak tumbang.

Buah pelik kat Lata Medang. Bentuk macam peach/plum. Tapi dalam kosong. Ada biji ja.

Lunch pack memang heaven. Nasi goreng puyuh goreng, kuih bakaq, rojak buah by Arina, etc. Lepas mandi makan, lepas makan mandi pun tak habis2 makanannya.

Muka kelaparan.. ngee

Syah memang antu air. Semua tempat dia berenang

Refreshing katanya

Yours truly yang penakut air.. wahahaha

Tapi akhirnya turun gak mandi lepas kena sound kaw2 dgn syah.. takotttt

Pastu memasing tak ingat dunia kan...

Feefeling sun bathing kekdahnya.

Sayuppp group kat bawah tu mandi sungai. 

Overall tempat ni best la jugak. Tak ramai orang.

Bunga hutan

Buah. Ekceli macam daun. Cantik. Besar guli ja.

Serangga ni dah biasa sangat jumpa. Tapi asal amik gamba ja mesti tak santik. I need a Gopro please.

Daun or  benih pokok? 

Buah hutan

Kesan terbakar 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...