KENGKAWAN

Thursday, September 11, 2014

Wishlist

Dah nak hujung tahun baru nak wish2 bagai. Kesah.

1. New house.
Need this badly. Kali ni nak beli rumah atas udara ja. Dekat dengan LRT. Kalau boleh area Permaisuri jugak.

2. Tukar kereta baru
Optional. Nak beli right after beli rumah. Been wanting a Honda. Low maintenance. Lagipun dapat diskaun kalau Mamoru beli. Or tak pun, nak 4wd. Ford Ranger adalah awesome.

3. House makeover.
Read as nak tukar perabut baru. Ok, sounds like makcik2 sangat. Tapi siyes. Nak tukar/buang sofa rumah ni. Too big & semak. Tak suka nak kutip toys bawah kerusi! Omggggg, Eric Chia.. help me pls. Now, now, now!

4. Sports room
Yang ni kena tunggu rumah baru. Nak transform one of the room jadi climbing wall. Nak pasang handholds, pull up bar.. plus nak buat proper storage untuk outdoor gear. Nak label & print nama Outdoorfreak kat setiap satu barang (sebelum ni banyak yang hilang bila orang pinjam tak pulangkan)

5. Backpacking overseas
Not sure bila nak pi. Coz nak save untuk deposit rumah baru la, downpayment keta la etc. So, letak under long term punya plan. Bagi timeline another 1.5 - 2 years from now. Been dying to go for a tour dari Sweden-Switzerland - Finland & Amsterdam.

That's it. So now, work ur ass for it. Jangan list ja pastu tak usaha.

Oh lupa pulak tentang short term plan untuk :

Family vacation
Talked to Mamoru about this. Dalam tahun ni belum ada family vacation lagi. Dia cadangkan bulan December. Since December cuti sekolah, kena book resort dari sekarang. Tiket flight pun kena booking awal. Venue tengah survey. Local ja. Mana best for kiddos eh?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...