KENGKAWAN

Tuesday, November 11, 2014

International Nuang Jungle Marathon 42km


Done and done! My ultimate craziness for this year.

Total running hours 10jam 53mins. Target nak complete lari before 6.00pm achieved (race cut off time pukul 9.00pm). Got 5th placing out of 13 woman runners for this category.

Jujur cakap, route Nuang marathon ni memang gila membunuh. Mental kena kuat. Dan aku ingat aku sorang je rasa nak nangis bila masuk 7 jam lari. Rupanya ada peserta perempuan yang siap menangis berlagu2 kat belakang aku. Ada sekali tu kaki terperosok celah batu, sakit gila. Dah cebik2 nak nangis taim tu. Tapi duk fikir balik, dah kenapa kau nak melalak sengsorang kat tetengah hutan ni. Bukan ada orang boleh tolong.. so suck it up and lari ja.. hahaha.

Kesimpulan yang boleh dibuat kat sini:

1. Lack of training. Yep, agak main2 kat situ. Masa lari, I was in 2nd place dari Pangsun sampai Janda Baik. I thought orang belakang jauh lagi. So lari main2 siap borak lagi.. haha. Padan muka. Plus kaki almost cramps. 

2. I was running alone all the way turun puncak Nuang ke Janda Baik. Ngeri siott. Hutan sebelah Pahang ni agak menakutkan. Dalam kepala duk fikir, jangan lah tererempak dengan binatang yang bahaya & jangan tersadung or jatuh.

3. Impress dengan kemampuan fizikal dan mental sendiri coz mampu harung trek hazabb ni.

4. Sangat berpuas hati dengan performance kasut Salomon ultra sense3. Saat orang lain terpaksa jalan perlahan atas trek curam licin berlumpur, aku boleh berlari dengan selamba. Seriously puas hati!

Running gear, rations  & outfit

Dengan half of QMR Team (group whatapps geng ultra)

Starting line kat ranger Pangsun, Hulu Langat. Start lari pukul 7.00am. Kena lari 2km kat Pangsun sebelum masuk route trek balak.

Participants 

Ascending 

Bamboo trail

Trail lalang yang berbatu. Sakit woo lari kat sini. Lalang tajam, miang plus trail batu. Pewai. Gila tinggi lalang kat Janda Baik ni.

Checkpoint kem Pacat

Checkpoint pucak Nuang. Arrive peak at 10.18am 

Trail kebun sayur kat Janda Baik, Pahang. Arrived sini pukul 12.00 tengahari. Lebih 5km lari pusing sini dari Chemperoh.

Back at Lolo at 5.25pm

Finishing line at 5.53pm. Total hours running plus hiking 10 hours 53 mins. 5th placing out of 13 women runners for full marathon category.
Kau memang gila aD!

The finisher medal

Route map marathon dari Ulu Langat ke Janda Baik. Credit Stevie for this pic.


Nak tau tahap kehazabann trek marathon Nuang, layan video ni.. 
credit Ijoy for this video  
 

17 comments:

Anonymous said...

A good job well done.. Congrats.. :) power gila..

Adlyana Abdullah said...

Tqtqtqtqtq.. :)

H said...

oh myyyyyy hats off!!!!!! congratulations!!!

abdooss said...

Sis,
Perghh... dapat bayang sakit cramp bagai.. adoiii... apapun, TAHNIAH !
Lain kali buat lagi okay! (bukan perli) :)

aisha said...

gila dasat.. was waiting for your update on this.

recommended your blog to my friend yang also suka berlari.. i told her that you are one of the contoh yang gile berlari yang hebat!

Anonymous said...

Saja tanya,

Solat di mana?

Anonymous said...

Congratulations Kak!!!
I'm ur silent reader but cannot help to congratulate u this time :)

lydiarahayumahmod said...

Terernya ya Allah... Sgt inspiring...

Adlyana Abdullah said...

Thanks!!!

Adlyana Abdullah said...

Thanks so much! Kalau ada memang nak try lagi hahaha

Adlyana Abdullah said...

Thanks aisha.. hahaha.. next time boleh la ajak ur friend lari sama2 dgn I :)

Adlyana Abdullah said...

Kat mana2 pun boleh. Since ramai yg sampai puncak Nuang right after zohor, just nice solat kat puncak. Asar pula kat ranger since keluar awal sebelum maghrib. Lelaki senang sikit. Cuma perempuan kena plan. Thats y suruh member tunggu kat atas bawakan telekung & rations utk makan.

Adlyana Abdullah said...

Thanks so much ya!! :)

Adlyana Abdullah said...

Tqtqtqtqtq.. terer sgt tu tak ada lah. New experience :)

aisha said...

I told my friend u ajak her to run together.. She so excited! Now she adores you kay.. Tp at the same time, shy because she said you pro already.. Dia tanya are you joining the penang race this weekend?

Adlyana Abdullah said...

Haha.. takdanya pro. Lari sama ja.. Suppose Penang I ambil FM. Tapi last minit cancel sebab ada kenduri kat kampung :)

Khairul Anuar said...

Salam akak cuba bagi nasihat sikit..saya ingat nak join lah event untuk tahun ni..ambik 21 km cukuplah..kita budak baru lagi hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...