KENGKAWAN

Wednesday, December 24, 2014

Trip CUS Legend cancelled

Frust. Tapi redha.

The trip was cancelled due to bad weather.

Kronologi:

Start hujan non stop for three days.

Pastu bot tenggelam masa first day.

Stuck 9 jam kat Pengkalan Trojan & wasting one whole day tunggu bot lain kat situ.

Then, next bot was at 7.00pm. Sangat bahaya naik bot time malam. Dengan sampah kayu balak merentang tasik.

Sampai jeti Pos Kemar pukul 8 lebih. Jeti tenggelam. Nampak bumbung ja. Air tasik naik tinggi ke paras bahaya. Kata orang kat situ, last air naik tinggi camtu was in 1983. Semua orang, dalam keadaan berjaga2.

Sampai kampung Lerlar pukul 10 lebih. Still hujan lebat.

Sham informed, air sungai naik & deras. Tak boleh cross sungai. Kena tunggu air surut esok.

Next day, air sungai still takda tanda2 nak surut. Makin naik ada lah.

Decision made. Trip cancelled. Patah balik naik bot ke Trojan.

Nak buat single gunung pun tak boleh sebab bahaya. Pokok tumbang, tanah runtuh. Air sungai naik, etc.

Aku dah takda perasaan taim ni. Coz tengah  sakit period. Fikir nak balik KL ja.. haha. Lucky kan? Kalau tak, merana panjat gunung dalam keadaan pms camtu.

So now, tengah mencekik kat Grik. Aku plan nak balik KL ja. But Chua nak join Sham gi Royal Belum (plan contigency)

Haihhh... nak naik bas balik KL, bas last was at 5.00pm. Now dah 6.40pm. Kena tunggu esok la gamaknya kalau nak naik bas.

Kalau lah aku drive sendiri, da lama aku drive straight  balik!

*menangis dalam hati.. nak balik kl.. tanak gi Royal Belum.. nak balik kl.. uwaaa...*

2 comments:

Amie Ali said...

AD, i 1 of ur blog reader.. Br je nk dgr xprience CUS.. Tp safety first.. InsyaAllah x give up to conquer G7

Amie Ali said...

AD, i'm 1 of yr blog reader.. Br je nk dgr citer CUS.. InsyaAllah x give up.. Safety first, tu plg penting...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...