KENGKAWAN

Sunday, January 18, 2015

Bulan Januari adalah bulan asthma says hello

Asthma menggila semula.

Lucky asthma kiddos nampak berkurang. Lega sikit. Yang penting kiddos cepat sembuh.

Asthma ni bukan macam demam biasa. Sebab bila kena attack, badan tak panas pun. Selsema dan batuk kadang2 takde. Cuma dada ja yang bunyi wheezing macam kucing bergaduh tetengah malam. Taim tu punyalah sakit bila nak bernafas :(

Tu pasal aku paling tak suka bila kiddos kena asthma. Kesian tengok dia bernafas. Rasa terseksa sangat.

Bila kena asthma, semua rasa tak kena. Sebab time ni, asthmatic person tak boleh kena sejuk or panas, even kena kipas or kena angin semulajadi kat luar pun boleh buat kita sukar bernafas.

Haih.

Bertabah lah.

Takde selera nak makan malam ni. Buat double boil choc pastu makan dengan biskut jejari ja.. tu pun tak sampai dua batang dah tak lalu.. padahal favourite nih.. uwaaaaa..

Takpa.. takpa.. biar mommy sakit. Kiddos cecepat sembuh ya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...