KENGKAWAN

Tuesday, January 06, 2015

Safely arrived home

Hari ni memang tak kemana pun. Checkout ja terus straight balik KL. Hujan selebatnya kat Cameron. Sempat singgah Kea Farm beli few things & makan waffle seddeppp kat Raju Hill (port musti singgah).

Taim nak balik dengar cerita dari caretaker Banglo yang kami stay tu; kata dia, ada satu crack besar kat tennis court kat satu lagi banglo tak jauh dari situ. Like, really big!

Kata dia lagi, dah 3 bulan kawasan Cameron ni hujan ja. Kebetulan pulak sepanjang aku stay kat sana cuaca sangat cerah. But then masa hari last start hujan balik.

Agak dasyat keadaan kat Cameron masa hujan lebat. Sepanjang jalan dari Tanah Rata ke Simpang Pulai ja ada berbelas2 kawasan tanah runtuh.

Seriously, its weird bila air boleh bertakung atas jalan walhal Cameron ni kawasan tanah tinggi kot. Haih.

Situasi kat Kg Terla (dekat dengan Kg Raja) lagi dasyat. Air lumpur atas jalan.

Apa pun, alhamdullillah, kami selamat pergi & pulang :)

We enjoy our time here. Good time! A good start for 2015. But Mamoru cakap, buat masa ni kita ban dulu Cameron till pihak berkenaan ambil langkah pulihkan semula Cameron & ambil serious bab keselamatan pengunjung ke sana.

Jalan banjir berlumpur kat Kg Terla on the way ke Kg Raja dari Tanah Rata. Dasyat ok. Air turun bebetul dari kawasan runtuhan tanah tepi jalan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...