KENGKAWAN

Friday, January 02, 2015

Volunteer mangsa banjir

Gambar banjir rumah adik perempuan no 4 kat Palekbang, Tumpat.

Sekarang dia stay kat penempatan sementara. Kawasan sekolah. Itu pun katanya, air banjir naik almost bukulali kat sekolah tu.

Sedih dengar anak2 buah aku tak mandi sampai 3 hari. Makan catu. Air bersih kurang.

Nasib baik baby dia yang baru sebulan lebih tu breastfeeding. Kalau tak.. haihh.

Laluan ke sana terputus. Boleh masuk guna motor ja. Itu pun bahaya gak bawa motor ke sana.

Aku dah register diri sendiri under CSR company untuk ke sana. Sumbang tenaga.

Kalau ikutkan hati, nak suruh ofis hantar aku ke sana secepat mungkin. Tapi dengarnya banjir masih belum surut. Dah surut baru ofis hantar semua volunteer. Haih.

Sabar.

Note: Sedih nak pi bercuti2 dengan siblings bila salah sorang sibling dalam kesusahan macam ni. But then tk boleh nak kansel. Bukan senang nak gather the other siblings dn ipar duai bercuti. Anw, we're  already buat preparation untuk bantuan adik no.4. Sabar ya sayang, ujian Tuhan. We're all here, always ready for you. We love you!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...