KENGKAWAN

Monday, February 23, 2015

Kerja gila

Kan Mamoru baru balik dari trip mendaki Gunung Tahan via Merapoh ke Kuala Tahan yang ambil masa selama 9 hari 8 malam dalam hutan?

Okay, here's the crazy part:

Aku akan join trip yang sama. Melalui trek dan gunung yang sama tapi dalam masa 2 hari 1 malam sahaja.

Get it?

Nampak tak perbezaan kat situ?

Compressed trip dari 9 hari jadi 2 hari je!

Gila kan?

Aku naik Tahan ikut Merapoh-Merapoh pun amik masa 3 hari 2 malam! Inikan pulak nak hike Merapoh-Kuala Tahan yang jauh lebih hardcore.

Aku tak sure la nak panggil ni trip apa. Nak kata trip Ultra, doesnt make sense sebab ada group ultra light backpackers (group Fisol Khalid) yang masuk Tahan ikut trek ni pun amik masa 4 hari nak complete the whole trek.

So, is this super-ultra trip or what?

Dan aku tak sure jugak sama ada trip ni possible. Tapi kalau guide yang organize ni cakap possible buat dalam masa 2 hari, well its a challenge for me.. and I'm up for it.

Nak join trip ni kena interview by organizer dulu. Im glad I passed the interview and they already accepted my participation.

So now, kena get ready mental & physical for this one. 

I'll be running on Tahan range, babe! How crazy is that??? I'm super excited! 

Thanks so much Mamoru for ur continuous support! Muach..xoxo!

Note: This is the reason why I'm letting go my MWM 42km bib :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...