KENGKAWAN

Sunday, February 01, 2015

Training Nuang

Hohooiii.. tak agak2 kan.

Baru semalam training tangga, arini dengan beraninya pegi layan loop kat trek Nuang sengsorang. Tak sedar diri ke tak sayang kaki?

Plan nak buat tiga loop kat trek balak Nuang. Tapi lambat keluar rumah sebab masak lauk lunch untuk kiddos & Mamoru. Lari tu lari jugak, tanggungjawab tak boleh lupa :)

Aku sampai Pangsun pukul 8.20 pagi. Stretching sikit lebih kurang, terus lari santai-santaian kat trek balak.  Jumpa Ah Heng & wife dia. Kalau dia tak tegur aku tadi, sumpah aku tak kenal.. haha. Aku kenal dia pun dari FB. Dia rajin komen kat status aku. Dia kawan Somphob rupanya. Sesama minat hiking & lari :)

Halfway, jumpa Am. Training sorang2. Dia dah nak masuk loop kedua masa aku almost sampai pondok 1st. Sakit hati je tengok dia lari selamba kat trek balak tu. Stress.

As expected, timing aku memang hazabb. Tak training kannn.

First loop aku rasa aku buat 1 jam 35 minit (tak set masa). Second loop 1 jam 40 minit.

Masa loop kedua tu.. lapaqnya mak oiiii.. dalam hati duk doa bebanyak ada orang jual fresh fruits kat ranger Pangsun. Dannn alhamdullilah, gerai buah tu bukak!! Terus beli tembikai, nenas & betik. Sekali hadap je licinnnn. Laparr sungguh. Pastu sambung makan nasi lemak. Baru legaaaa...

Gila ahh. Camni punya hazab trek Nuang, mampu ke aku nak buat Nuang Ultra nih????

Sedehhh..

Habis makan terus balik. Janji dengan kiddos nak temankan diaorang main roller skate. Tak sempat nak mandi bersihkan badan. Nak cepat punya pasal. Pukul 3 sampai rumah. Just nice :)

Aku rasa aku kena beli satu lagi trail shoe. Salomon Slab Sense3 ni memang best. Tapi trail kat Nuang dari Ranger ke pondok 1 dah start bersimen. Jahanam kasut wooo.. Kasut ni untuk softground je. Bukan untuk lari atas simen or tar..

Dengan ah Heng


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...