KENGKAWAN

Tuesday, May 05, 2015

Nasib baik arini Selasa

Dah start keje?

Uwaaa..

Seminggu lebih cuti pun rasa tak cukup nak pulihkan mood masuk keje. Camne?

Cepatlah dapat transfer ke Melaka. Hati dah takda kat sini. Semalam berat ja nak drive balik KL :(

Haihh.

Duduk kampung semua ada. Sebut ja nak makan apa, nenek masakkan, ayah carikan. Especially bila semua tau diri ni pregnant.. lagi laaaaa dimanjakan. Tak boleh buat keje katanya. Kena duduk relak ja. Depa tak tau kat KL ni aku duk gagah berlari & panjat gunung taim ni.. ahaha.

Haihh.. nak balik kampung. Duduk kampung best:

Bangun pagi, breakfast depan mata.
Tengahari just layan nenek borak sambil potong bawang.
Petang segala homemade kuih traditional terhidang atas meja.

Semalam cakap dengan nenek nak berpantang kat rumah nenek. Kemain hepi lgi nenek sampai peluk2 cucu dia ni. Doakan nenek panjang umur dapat jaga cucu & cicit taim pantang nanti.

Banyak benda nak prepare sebelum deliver.. especially bab kenduri masa hari ke-7 lepas deliver: Nak bagi nama on that day, Nak cukur rambut baby & akikah terus sekaligus. Settle.

Now lets get busy dengan persiapan delivery & kenduri.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...