KENGKAWAN

Tuesday, July 21, 2015

Lauk berbuka taim puasa

Throwback.

Saja nak upload gambar2 lauk pauk yang iols masak untuk berbuka taim hujung2 puasa. Sambungan lauk pauk aritu. Bukti nih.. sebab rajin bebenar iols time puasa kali ni. Gigih hari2 masak walaupun penat + pregnant lagik..

Moga2 baby girl dalam perut ni rajin dan pandai masak bila dah besar nanti.. kan baby A kan? xo!!

Asam pedas sayur keladi & ikan masin ja..

Gigih tumbuh cili kering sampai pijar2 tangan. Blender ada tapi tanak guna. Nak rasa asli sangat kan.. merasa lah.

Lauk berbuka masa kat Melaka. Bawal goreng 3 rasa, sambau udang petai, siput sedut masak lemak cili api, kupang rebus, buah2 & ikan goreng

Lauk bejah.. nenek buat khas untuk mak yong.. hihi

Sahur dengan sebiji binjai cicah garam.. mengidam... seddapp!

Lauk berbuka umah Melaka, sup ekoq lembu, Mee bandung, ayam masak merah, roti john, ayam goreng, ayaq tembikai laici.. semua homemade tau..

Nih masa tak sempat masak.. berbuka dengan cucur udang & buah2 ja...

Biskut raya pertama tahun ni. Tak dann buat banyak2. Tahun depan nak buat bebanyak jenis kuih sendiri  :)

Mamoru cakap sedappppp.. kalah famous amos katanya. Sebalang besar dia hadap sorang sampai abis.

Ikan cincaru campur rebung masak lemak, lauk bejah nenek, buah2, ulam2 & desert bacang campur santan... yummm!!

Sahur cekodok rangup dengan sambal ikan.

Mamoru belikan.. preparation untuk next marathon katanya.. Bila? Tataw. Lepas baby lahir nanti.. hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...