KENGKAWAN

Tuesday, September 22, 2015

Baby A at 33 weeks

Dah 8 bulan 1 minggu baby A duduk dalam perut ni.

Dah makin besar. Makin aktif. Mummy ja makin pasif. Asyik kena rehat ja. Takut baby A keluar awal.

Harap baby A boleh sabar sama2 dengan mummy. Jangan awal sangat ya, princess. Tunggu week 37 or 38 tau.

Berat mummy dah 45kg. So far mummy suka berat camni. Takde lah mummy nampak macam skeleton.. haha. Badan rasa sedap ja.. Aset pun mantop.. ops!

Berat baby A pula dah 2.1kg. Semangat nya si kenit ni. Berat above average. Memang anak2 mummy semua nak lumba2 lagi besar dari mummy kan. Bagus lah besar2. Takdelah takut mummy nak pegang. kang kalau halus sangat, risau pulak nak angkat awak.

Doktor Ros cakap tadi, ada kemungkinan baby lahir hujung bulan depan. October baby.

Tak kisah lah bila pun, Oktober ke, November ke, yang penting, mummy & daddy ni. Dah ready ke belum.. hihi.

Semoga baby membesar dengan sihat sempurna. Tambah berat badan lagi sikit ya sayang. At least 3kg sebelum mummy deliver awak. Tak lama ja lagi :)

Rezeki baby, daddy dapat banyak job offer disaat ekonomi tengah down ni. Alhamdullilah. Salah satu offer dapat kat overseas. Daddy siap buat survey2 untuk study anak2 kat oversea. Daddy nak bawak kita pi migrate ka? Huhuhu. Apa pun daddy still put under consideration lagi. Sebab mummy tau, daddy still sayangkan keje dia kat sini.

Kita sama2 doakan yang terbaik untuk daddy ya sayang. Aminn

Mummy juga doakan kawan2 dan semua orang yang hilang keje sebab ekonomi down ni cepat2 dapat keje baru. Especially uncle Chua (kawan daddy). Bersabar ya uncle Chua.

Note: Mummy sangat suka sangat tengok badan mummy sepanjang pregnant kali ni. Kulit mummy jadi cerah, moisture, bersih and no stretch mark at all. Sesekali mummy posing2 bogel (ops!) depan cermin ambil gambar sendiri. Untuk personal collection ja. Untuk mummy tunjuk kat daddy betapa comelnya awak dalam perut ni. Since awak gegirl, mummy rasa tak keterlaluan kan kalau mummy doa pinta awak dilahirkan dengan paras yang cantik (pakej dengan sifat yang lemah lembut dan perangai yang baik tau).. ♡♡♡♡

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...