KENGKAWAN

Monday, September 28, 2015

Xtvt taim jerebu

Teruk sangat jerebu kat KL lately. Sampai nak keluar rumah pun takut. Duduk diam2 dalam rumah siap tutup tingkap rapat2.

Masuk hari Ahad, Ariff dah bising holiday tak pegi mana2. Uwaaa.. mummy dulu, lima tahun sekali pun belum tentu atuk bawak berjalan taim holiday, nak. Jangan biasakan diri macam orang senang. Sesekali kita selami hidup orang susah ya...

Tapi, sayang anak punya pasal, bawak gak la pi jalan. Bawak pi Putrajaya Challenge Park ja. Indoor xtvt. Layan panjat2.

Layan gambar outdoorfreak family kat PCP semalam je la nahh...


*****************************

Anyway, ada hikmah jerebu kali ni. Aktiviti kemas umah sepanjang weekend dapat dilaksanakan dengan lancar. Mamoru bekerja keras tukar susun atur perabot dalam rumah. Sofa dah dialih ke sudut lain. Depan tv dah ada katil single untuk mummy melepak dengan selesanya.

Dalam bilik utama, stor, bilik kedua, dapur semua dah kemas. Tinggal sikit2 ja barang nak clearkan. Beg baju mummy & newborn untuk bawak pi hospital pun dah ready :)

Bersemangat kali ni!


Royal blue

Macam ada bola dalam perut.. hihi

Ariff merajuk

Penat nak pujuk dia ni.. 

Ada perubahan tak badan mummy?

Mamoru tak kasi panjat

Mamoru tengah ajar kiddos memanjat

Amarr yang sangat aktif

Add caption


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...