KENGKAWAN

Sunday, November 01, 2015

Jalan2 tenangkan hati

Kata orang, salah satu dari exercise untuk pujuk baby tukar position turun ke bawah: Banyakkan berjalan.

Dari satu shopping mall ke shopping yang lain. Puas berjalan sampai penat2 badan lah. Tapi so far, bahagian bawah perut masih rasa kosong. Baby hasn't move yet. Still breech. Rasa kat bahagian atas abdomen ja penuh.

Malam2, pasang lagu kat phone dan letak atas paha. Dengan harapan, baby akan curious dan bergerak dekatkan telinga dia ke arah bunyi lagu. 

Bukan tu je, cara letak ice pack kat bahagian atas abdomen pun aku buat. Biar baby akan rasa sejuk dan pusingkan kepala ke tempat yang lebih selesa. 

Bila solat pula, amik masa sujud lama2. Doa banyak2. Sampai basah telekung. Basah sejadah. Sampai kiddos risau aku sujud lama sangat. Solat pun salah satu cara untuk tukar kedudukan baby. Especially waktu sujud. 

I got to say, till this morning, nothings work yet. 

Tapi. Tanak putus asa (walaupun dalam hati dah banyak goyah.. pecah sana sini).

...PercayaPadaAllahSwt..



Muka lesu tak bersemangat lately.

Makan boat noodle. Ariff tak suka. Amarr ja layan.

Hero2 layan massage lepas penat berjalan. Aku tak berani try takut pecah ketuban.. Tanaklah ketuban pecah sebelum masa sebab sure masuk dewan bedah punya.

Amarr yang sangat menggelikan hati. Feeling betul dia duduk sambil kena urut

Ariff tak berapa suka. Dia geli. Asyik gelak ja bila kena massage.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...