KENGKAWAN

Friday, November 20, 2015

Semakin mencabar soalan Ariff sekarang

Ariff: Mummy, do you have a boyfriend before daddy
Me: (Terpinga2 dapat soalan dari 6 years old kid)
Ariff: Mummy, answer.
Me: Yes. Mummy have a boyfriend before daddy.
Ariff: How mummy meet daddy? Mummy choose from a lot of Ariff's daddy on a stage?

Amboi. Dia ingat aku pilih daddy dia kat pameran pengantin? Haha

Me: No. Mummy met daddy at mount Kinabalu. We went hiking together.
Ariff: Did daddy have a girlfriend before mummy?
Me: Yes. Daddy have a girlfriend at that time.
Ariff: (Buat muka confused) Then how mummy and daddy together?

Erkk.

Pengsan nak explain kat hero kecik ni. Terpaksalah bercerita kat dia macam mana aku jumpa daddy dia. Dan macam mana boleh pilih & kahwin dengan daddy dia.

****************

Ariff: Mummy, can I kiss Ayuni?

(Ayuni tu cousin Ariff)

Me: Sekarang boleh lah. When u grow up cannot tau.
Ariff: Why cannot?
Me: Sebab Ariff & Ayuni bukan muhrim?
Ariff: Muhrim? Muhrim tu apa?

Erkk.

Puas nak explain dalam ayat yang dia bole faham.

*****************

Ariff: Mummy, can I hold Aleesya?
Me: Kejap lagi ya. Mummy nak bagi Aleesya minum susu.
Ariff: Aleesya minum susu dekat mana
Me: Dekat mummy's breast (segan nak sebut tetek kat Ariff haha)
Ariff: Mummy's breast have milk?
Me: Yes.
Ariff: Can I give Aleesya milk? I have breast too

Erkk.

Panjang lebar explanation aku tentang penyusuan susu ibu kat Ariff.. haha

1 comment:

Cik Qemm said...

haha ariff yes you have breast too but without milk.
nape comel sangat ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...