KENGKAWAN

Sunday, January 10, 2016

Ahad is memasak day

Adik perempuan no.6 overnight kat umah malam tadi. Dia bawa Adam & Imran sekali. Suka kiddos dapat jumpa sepupu2 diaorang. Hiruk pikuk rumah ni. Nasib Aleesya biasa tidur dalam keadaan bising :)

Pagi tadi lari lagi. Aku ajak adik no.6 lari sama tapi dia  takut Imran cranky kalau kena tinggal. Nak suruh Mamoru tengok-tengokkan takut Mamoru tak cukup tangan pulak. Kalau Aleesya sorang, boleh la Mamoru handle. Ramai2 kang takut dengan Mamoru sekalu meraung sama.. haha.

So, lari sorang2. Buat satu loop je pun. Ada tetamu kat umah kan, tak best nak keluar lama2.

Hari ni spend masa dengan masak, masak & masak. Lepas masak lunch, buat carrot cake pulak.

Kebetulan adik lelaki no.2 & sil Ida datang. Makan je lah keje kita arini :)

Note: Tenkiuu adik no.6 for helping me with the cake especially bila Aleesya nangis minta susu. xo!


Pecan carrot cake dengan topping coklat. Biasa makan carrot cake kosong je. Tapi kali ni aku campur dengan kacang pecan yang dipatah-patahkan dalam adunan kek. Dapppppp sangat!
  
See.. ada pecan kat dalam. Oh la la ~

In the making. Ada besar, ada kecik

Nih saiz muffin. 

Deco je ikut kemampuan. Hakak bukan tukang masak pro uols. Kalau korang boleh boleh cam bentuk mickey mouse or teddy bear, kira lulus la masterpiece hakak nih.

Kes malas. Tabur je la semua badam tu. Dalam pecan, luar badam. Sinful sangatt :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...