KENGKAWAN

Tuesday, January 26, 2016

Jadilah orang yang bersyukur

Boleh tak hari ni aku spent almost sepanjang hari duk fikir tentang masalah orang.

Rasa sedih sampai menangis bila tengok sedara & kawan2 terdekat hilang kerja sebab ekonomi tak stabil.

Melimpah ruah rasa simpati bila mereka terkial2 cari kerja lain & cuba buat bisnes kecil semata nak cari rezeki besarkan anak2.

Sedang aku, alhamdullilah masih ada kerja. Masih dilimpahkan rezeki. Dan Mamoru, saat2 ekonomi terumbang-ambing ni, banyak pula company yang offer dia kerja. Company besar2 pulak tu. Cuma dia belum tergerak nak beralih angin. Masih setia dengan company sedia ada.

Bertabah lah atas ujian Allah swt. Rezeki kurang atau lebih, semua ujian dari-Nya

Semoga aku sentiasa jadi orang yang bersyukur.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...