KENGKAWAN

Friday, February 05, 2016

Day 2 Ultramak beraksi

Amarr: Mummy, adik Aleesya is expensive? Very expensive than everything in the whole world?

Blur sekejap demgar soalan Amarr? Apa maksud dia 'expensive'? 

Kenapa dia cakap camtu? Sebab Aleesya lahir secara C-section ke? Kos c-sec surgery memang cecah belas2 ribu. 

Aku pernah cakap secara bergurau Ariff & Amarr yang Aleesya ni baby yang very2 expensive. Coz diaorang berdua lahir normal.

Maybe Amarr relate 'expensive' tu as sesuatu yang mahal & valuable. So, kena jaga baik2 melebihi segalanya. Kot?

Pastu aku teringat pasal malam tadi. Amarr minta aku tidur dengan dia. Dia nak aku hug. Banyak kali dia ulang2 permintaan yang sama. Dia takut aku tertidur sebelah Aleesya. Dah lama aku tak tidur peluk dia katanya. Dari Amarr kecik sampai besar memang tetiap malam aku tidur sebelah dia.

Dan malam tadi sekali lagi dia tertidur tanpa sempat aku hug dia coz aku busy nak siapkan persiapan sekolah Ariff, beg Aleesya, beg susu, beg Amarr, kemas rumah, etc.

:(

Rasa bersalah sangat. 

Aku cakap kat Amarr:

Me: Amarr pun "expensive" juga. No money can buy tau. Mommy love u more than anything.
Amarr: Ariff? Ariff pun expensive?
Me: Srmua nak2 mommy very2 expensive. Mommy wouldn't trade all of u with anything.

Aju kiss Amarr banyak. And he seems satisfied with my answers. 

Pasni kena lebih alert ok Ultramak aD. Bahaya bila anak2 terasa macam diri diketepikan. Aku tanak benda2 kecik camni bagi kesan pada emosi diaorang.

My love is fair & square triangle... hihi. Cukup tiap2 sisi untuk tiga3 anak aku.



Breakfadt dgn Amarr pagi ni lepad hantar Ariff & Aleesya. Nak amik hati :)

Bekal susu Aleesya hari kedua. Alhamdullilah cukup Aleesya minum. Siap berlebih 4oz. Terpaksa buang sebab kat umah Aleesya direct feeding. Lagipun susu dah defrost tak boleh bekukan semula. Takpelah.. biar berlebih minum, jangan terkurang.

1 comment:

Anonymous said...

sorry kalo sis terganggu ngan comment ni..
just nk bg tau... kalo susu y lbih tu x nk buang..
sis bekal kan susu y belum beku (frezzer) tuk tangging susu no. 6.. mcm dlm gmbar sis tu..
so kalo lbih y tu still blh smpan lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...