KENGKAWAN

Tuesday, February 23, 2016

Dugaan II

Ariff muntah dah masuk kali ke-sembilan. Last muntah just air & angin. Dah takda apa dalam perut nak dikeluarkan :(

Aleesya pula dah start muntah2. Dah masuk kali ke dua. Setiap kali muntah banyak pula tu. Macam air paip. Takut aku tengok. Kali kedua tadi nyaris dia tak boleh bernafas sebab muntah tu penuh kat mulut dan hidung. Cepat2 aku terbalikkan dia.

Amarr baru baik demam. Tapi belum sepenuhnya. Last week ada muntah2 juga.

Non stop air mata ni keluar tengok anak2 jadi camni.

Pelik. Kalau Ariff maybe boleh cakap silap makan atau keracunan makanan.

Tapi Aleesya? Dia just consume breastmilk. Apa yang tak kena?

Rasa down sangat. Mental & Fizikal.

Kereta penuh muntah.
Carpet kat umah penuh muntah
Bantal, Tilam, Baju, Lantai... Tak larat dah nak kemas semuanya..

Dua2 tidur awal malam ni. Penat asyik muntah. Aku kena berjaga. Takut kalau masing2 muntah lagi. Especially Aleesya. Takut dia lemas dalam muntah sendiri :(

Nak packing barang. In case kalau jadi lagi, aku angkut dua2 pegi hospital.

Note: Mamoru dah sampai maghrib tadi. Lega sangat. UltraMak dah kehabisan tenaga.

4 comments:

Najwa H said...

huhu.. baik cepat2 bawak ke hospital segera...
harap mereka cepat sembuh :(
bersabar ye...

intan said...

Get well soon sayang...

Eliss Mie said...

Ya Allah..semoga diberi kesembuhan untuk anak2nya..semoga dipermudahkan..

Adlyana Abdullah said...

Terima kasih semua.. aminnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...