KENGKAWAN

Sunday, March 06, 2016

Throwback 1988

Tengah pump susu teringat lagu ni..

Lagu yang aku pilih untuk masuk pertandingan menyanyi masa darjah 3. Tahun 1988.

Over kan aku. Bawak lagu cinta masuk pertandingan nyanyi kat sekolah rendah.

Aku dengar lagu ni dari ayah punya kaset. Kebetulan memang aku tengah cari lagu untuk hari pertandingan. So, aku minta ayah tuliskan lirik lagu ni. Zaman dulu2, lirik lagu ada tulis kat kertas cover kotak kaset. Kalau kertas tu hilang, memang takde cara lain untuk cari lirik tu selain mainkan lagu guna walkman, pastu pause dan tulis lirik sendiri.

Tak tahu lah apa perasaan ayah masa aku request lagu ni.. Boleh pulak dia mellow.. haha. Ayah aku garang woo.. Sayang2 dia kat aku pun, hinggap gak ranting pokok jati kat tengah belakang badan ni. Penampar jepun dia je aku dah makan banyakk kali.. hihi.

Terkejut tau bila ayah willing tuliskan lirik. Padahal lirik lagu ni panjang nak mampus. Ntah berapa kali dia kena playback kaset pun aku tak tau.

Aku suruh ayah tuliskan lirik sebab ayah punya english memang superb. Aku punya English time tu (even sekarang pun) takdelah bagus mana. Grammar-grandpa semua bersepah.. haha. Tapi confident bercakap tu penting.

Ingat lagi masa hari pertandingan. Aku sorang je beb yang bawak lagu cinta. Dalam bahasa omputeh pulak tu. Satu sekolah terdiam dengar suara aku kat microphone. Pehh.. rasa hebat dah time tu. Menang lak tu. Budak darjah 3 kalahkan budak darjah 6. Kau rasa?

Sweet memory sangat tau.

Anyway.. this song is for you. To show that I love & care so much about you. I mean it :)

Lotsa love!

"I Just Called To Say I Love You"

No New Year's Day to celebrate
No chocolate covered candy hearts to give away
No first of spring
No song to sing
In fact here's just another ordinary day

No April rain
No flowers bloom
No wedding Saturday within the month of June
But what it is, is something true
Made up of these three words that I must say to you

I just called to say I love you
I just called to say how much I care
I just called to say I love you
And I mean it from the bottom of my heart

No summer's high
No warm July
No harvest moon to light one tender August night
No autumn breeze
No falling leaves
Not even time for birds to fly to southern skies

No Libra sun
No Halloween
No giving thanks to all the Christmas joy you bring
But what it is, though old so new
To fill your heart like no three words could ever do

I just called to say I love you
I just called to say how much I care, I do
I just called to say I love you
And I mean it from the bottom of my heart

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...