KENGKAWAN

Friday, April 15, 2016

Pro & Cons

Baca kisah 9 beradik jadi yatim sebab mak meninggal dunia lepas lahirkan baby kembar. Ayah keje driver lori.

Kesian. Hanya mampu kirimkan doa dari jauh je.

InsyaAllah masa depan bebudak 9 orang tu akan jadi lebih baik.

Dah terbukti dah adik2 (or anak2). Akak pun centu gak dulu. Akak yang sulung tau. Adik bradik 10 orang. Masa arwah mak akak meninggal, akak baru 17 tahun (form 5). Yang kecik masa tu umur 2 bulan & setahun (macam kembar korang la jugak). Arwah mak meninggal srbab pendarahan berlanjut ke masalah kesihatan lain.

Kalau tengok barang2 dalam umah adik2 ni.. kira bersyukur lah. Family akak dulu, kerusi pun takde kat umah.

Dah 20 tahun dah arwah mak akak meninggal. Adik beradik akak semua dah besar2 nijam. Yang bongsu (adik no 10) ada lagi 2 semester nak graduate.

Sabar nohh adik2.. nadib kita sama. Cuma masa depan, terpulang pada kita nak corak lagu mana.. Kuatkan semangat dik nohh.. sabar.. usaha.. tawakkal..

Untung ada media sosial macam faceboo, whatapps, twitter, IG, etc.

Semua benda2 baik (dan tak baik) boleh diviralkan.

Note: Mood yang cemerlang pagi ni. Semalam was extremely fun! Thank you :) xo!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...