KENGKAWAN

Friday, May 27, 2016

Carboload II

Trainingnyer idak, carboload kemain lagi. Jangan tak terbawak bontot ni sampai finishing line udah ler.. huhu 

Homemade spaghetti black pepper malam ni

Repeat masak untuk dinner. Tengahari tadi aku lunch sowang2. Mamoru kelioq.. haha. Ni portion dia sorang. Licin dia makan. Sedap sangat katanya. Dia suh masak lagi.. tapi stok lamb da abes.. huhu. Next time la eh :)

Resepi aku ni tayah marinate lelama pun. Just guna sos BBQ Heinz (brand lain pun boleh), masukkan lada hitam yang dah dihancurkan guna lesung (aku tak suka guna serbuk lada hitam yang dijual coz rasa kureng sikit.. bau pun tak ori. better buat sendiri - bukan susah pun). Pastu, buh sos cili sikit, buh garam secukup rasa, buh gula sikit & tuang madu sesudu. Dah sebati semua, lumurkan atas lamb terusss masuk dalam oven. Suhu 240' cel. Masak setengah jam (well done). Untuk Mamoru punya (dalam gambar ni), aku tambah lagi 5 minit sebab dia suka lamb yang over-cooked.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...