KENGKAWAN

Thursday, June 23, 2016

18 Ramadhan 1437H

Semalam berbuka kat rumah cousin Mamoru kat Kg. Baru. Dia masak lauk rendang ayam, paru berempah, taugeh goreng, sirap selasih & teh tarik. Aku bawak air tebu, ayam golek, air kelapa. Fuhhh.. penat nak habiskan :)

Kiddos main bunga api kat laman rumah. Cun view depan umah abang Adib. Nampak KLCC. 

Takda pelita. Pakai lilin ja. Bunga api pun beli sikit ja. Risau kiddos terkena asap bunga api banyak2. Dah nak raya ni kena extra care. Aleesya pun sekarang ni dedar2. 

Xtvt semalam. Konon nak duduk umah je tanak shopping. Tapi terkeluar rumah gak.. terbeli gak baju raya kiddos lagi. Beli kasut raya Aleesya.. cantik2 kasut baby girl. Ariff & Amarr excited tolong pilihkan sama. 
"Mommy, buy this one for Aleesya"
"Mommy, this one looks like ballet shoes"
"Mommy, this pink boot is soooo cute"
Berpinar mata. Jangan buat mommy jafi gila shopping nak oii..


Gambar masa shopping tadok. Ramai betul umat kat shooping mall ni.

NOTE:
Kalau tak mampu sedekah duit ringgit, sedekah lah makanan, pakaian, quran atau buku2 bermanfaat. Kalau tak mampu juga.. sedekah kan surah al fatihah pada mereka yang kita sayang, pada yang dah tiada, pada mereka2 yang dalam kesusahan. Pesanan dari yours truly.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...