KENGKAWAN

Thursday, June 30, 2016

Aleesya alergik

Terkejut tengok muka Aleesya masa ambil dia dari Taska. Bengkak dan penuh merah2.

Haih. Ni la yang mommy takut. Allergy. 

Tak sure Allergy pasal apa sebab staff taska cakap, baru je naik merah2 petang ni.

Terus mommy drive bawa Aleesya pegi klinik. Abang Ariff & Amarr pun ikut sekali. Minggu ni mommy jadi ultramak. Daddy busy dengan kerja kat Melaka.

Tapi klinik tytup awal pulak bulan puasa ni. Pukul 8 malam baru buka katanya. Haih lagi.

Balik rumah, letak beg, mandi, mommy terus breastfeed Aleesya. Lama Aleesya minum sampai tertidur sekejap. 

Masa Aleesya tidur, mommy perhati muka Aleesya, ajaibnya.. semua kesan allergy bengkak merah2 tadi dah tak ada. Syukur alhamdullilah! Susu ibu memang sangat ajaib kan.

:)

Muka Aleesya sebelum berbuka tadi. Mata kanan sepet sikit & warna mata putih jadi pink. Banyak merah2 kat muka & dada.

Aleesya lepas berbuka.. lepas breastfeed. Semua hilang ghaib. Alhamdullilah :)




1 comment:

Miss B said...

Choked me up. tears in ma eyes, Allah sembuhkan leesya dgn susu yg penuh antibodi mummy. So touched. Alhamdulillah syukur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...