KENGKAWAN

Wednesday, June 08, 2016

Keje biar ikhlas

Semalam belajar tentang new task, hari ni dah start kena buat & submission date esok!? 

Its a monthly report. Dan report yang due for submission tu untuk last month. Kalau logik akal, suppose person in charge kenalah settlekan last month punya report dan aku take over untuk this month. Supposedly la kan. 

Ni, semalam baru belajar. Tu pun cincai boncai. Pastu kasi remark esok management nak report ni. Apa kes?

Obviously kes tak buat keje la tu. Last minit pass kat orang lain.

Takpe. I take this as a challenge. Tapi make sure KPI aku meletop. Make sure bonus next year tak kurang 6 bulan.. huhu.. macam tak ikhlas je.. hihi. 

Ehhh akak ikhlassss.. tapi bab reward, akak berkira. Coz bukan effort je yang akak letak kat sini, bab time yang akak sacrifice  untuk family, etc. Semua kena kita ok.

*******************

Nak amik cuti Jumaat ni. Mamoru suh gi therapy kat shopping mall - beli baju raya :)


Bulan ni takda immunisation jab untuk Aleesya. So, takde outing berdua dengan si Cantik ni. Takpa, Jumaat ni kita gi dating berdua okay. Teman mommy shopping baju raya. Merasa mommy shoping baju raya untuk baby girl. Selalu tu mommy jeling2 jeles je tengok baju kurung baby girl yang comel2.

Nak kena tukar car seat baru. Aleesya almost outgrown yang ni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...