KENGKAWAN

Saturday, July 16, 2016

Update entry sebelum ni

Sedapp.. cheese meleleh.. kalau tarik boleh pi sedepa panjangnya :)
Cantik kan warna golden breadcrumb homemade

Nak goreng pagi tadi boleh perasan tepung kfc segera takde. Nasib baik ada roti. Bakar dalam oven buat breadcrumb. Bakar garing2 pastu hancurkan halus.

Tadaaa.. breadcrumb homemade. Nak goreng just celup dalam telur pastu goleh dalam breadcrumb dan goreng api slow2 ja. Sebab breadcrumb ni cepat tukar warna jadi golden. Kalau api besar, breadcrumb garing.. takut isi kat dalam tak masak pulak. By time isi kat dalam masak, kulit breadcrumb tadi jadi hitam pulak karang. Kalau guna tepung kfc segera tayah kisah jaga api dapur sangat :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...