KENGKAWAN

Monday, October 03, 2016

Sudirman - Kesepian



Bila sedih teringat lagu ni..

Jauh ku tinggalkan
Melati ku yang tersayang

Salah satu lagu soundtrack dalam filem "Kami" lakonan Sudirman. Tapi lagu ni tak sepopular macam satu lagi ost dalam filem ni: "Pelangi Petang"

Dari dulu tertanya2 kenapa Tookoo (Sudirman) suka sangat lagu ni sampai sanggup bersusah payah untuk beli kaset untuk dengar lagu ni. Apa istimewanya lagu ni?

Note: Lagu ni bukan untuk siapa2. Kalau kau baca blog ni semata nak interpret setiap entry kat sini untuk sesiapa, thats not my problem.

Note II: Makna sayang tu luas. Yang bagaimana sebenarnya diharapkan?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...