KENGKAWAN

Monday, November 14, 2016

Semua nak viral.. statement nak glamer je

"Kalau orang perempuan tanpa malu boleh tunjuk air susu badannya yang diperah atau disimpan, apa bezanya jika ada pula orang lelaki menunjukkan air maninya yang dibubuh atas sudu atau dalam cawan?"

Gitu. Statement viral.

Tak salah kalau nak suarakan pendapat. Tapi agak2 lah nak buat perbandingan.

Samakan tayang susu ngan air mani. Susu tu dah tentu lah makanan bayi.. air mani tu makanan ke?.. Hmm maybe kut.. kengkadang termakan gak.. #eh!.. huhu.

Kecik hati ibu2 yang susukan anak. Turun paras oxytocin depa. Maybe salah kot para ibu tayang susu depa. Dalam kepala mike2 yang menengok ni, macam tayang tetek je kekdahnya. Tengok susu ibu, terbayang-bayang bentuk tetek ibu tersebut. Ke terbayang susu yang keluar memancut dari tetek macam air mani? Depa tak tau ke hazab nak keluarkan susu dari badan. Tetek melecet, luka, berdarah, menanah. Sakit tau. Bukan sedap macam keluarkan air mani

Haish. Aku suka je tengok ibu2 share tentang EBM. Lagi suka tengok hasil EBM depa. Living proof. Buat bakar semangat.

Cer cari perumpamaan elok sikit. Nak tarik rambut dari tepung, kena pelan2. Kalau main rentap je.. ha ni lah jadinya. 

Pada aku, isu share gambar susu ibu (expressed breast milk) ni tak perlu langsung. Bukan tayang menetekkan anak (without nursing cover) or tayang gambar tetek.

Mentaliti: Kat FB, semua benda salah kecuali diri sendiri.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...