KENGKAWAN

Tuesday, December 27, 2016

Legoland waterpark

Throwback lagi.

Waterpark kat Legoland ni kecik je. Tak sampai sekerat hari confirm setel main semua games kat sini. Provided tak ramai orang dan tak beratur panjang masa nak naik slides. 

We're lucky sebab memang tak ramai orang. Pergi time weekdays (time cuti sekolah). Kiddos boleh pergi main slides tanpa perlu beratur. Suka sangat depa repeat setiap games lebih dari 5 kali. 

Yang best kat sini, tak perlu sewa pelampung, safety jacket, etc. Semua free. Tak macam waterpark lain yang kena bayar deposit & sewa setiap pelampung untuk bawa main kat slides. 

Cuma yang kena bayar kat sini just makanan (obviously) & sewa cabana (pondok rehat siap aircond, kipas, fridge) Tapi mahal lah. Coz satu cabana je dah almost rm400. Kalau anak2 tak reti duduk satu tempat & rajin explore, tak perlu la sewa cabana. Rugi kalau tak guna.

Entrance water park

Lazy pool. Aku spent seharian duduk sini dengan Aleesya. Tak banyak ambik gambar pun sebab kiddos gi main slides dengan Mamoru. Lagipun Aleesya penat sangat sehari sebelumnya. Layan dia tidur je.

Dah petang baru gi cari kat mana kiddos & Mamoru dalam waterpark tu.. hihi. 

Ariff & Amarr in action.. Ntah berapa kali dia repeat slides yang ni.. suka sangat depa..

Main lego dalam air

Semua slides kiddos tapau. Puas hati katanya.

Aleesya last minit baru mommy lepaskan main air. 


Ntah berapa kali kiddos tawaf sungai buatan ni

Main lego lagi

Sukanya Aleesya :)

Walaupun waterpark ni tak sebesar theme park, almost pukul 7 petang jugak lah baru kami beransur balik. Well spent short gateway. All aboit kiddos.

Till we meet again. Pasnih nak try Legoland Hotel pulak :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...