KENGKAWAN

Tuesday, December 27, 2016

Money bag yummy

Bila tak lari kat atas jalan, kita training kat dapur je.

Aleesya tidoq awal malam ni lepas dinner nasi berlauk sup ayam yang mommy masak. Kiddos pulak leka dengan toy hot wheels. So, mommy nak asah skill ikat money bag.. hihi. Lama dah tak buat. 

Simple dish yang sangat sedap kalau buat appetizer atau buat minum petang pun boleh. 

Just guna kulit popia, daun kucai untuk ikat (celup few second dengan air panas kalau daun tu keras). 

Inti dia ikut suka nak bubuh apa pun. Aku guna daging ayam cincang (tak halus sangat), cendawan butang, sayur targon, bawang merah, putih. Tumis semua bahan, perasakan dengan garam, pepper & biarkan sejuk sebelum campur cheese (ikut suka).

Pastu bungkus dalam kulit popia, punjutkan & ikat kekuat guna daun kucai. Dah siap, deep fry sampai kulit popia tikar kalee golden. Balance boleh simpan dalam freezer :)

Sebelah lum masak, sebelah lagi sedia untuk di ngappp. 

Happy tummy!

Note: Cita2 mommy kalau tak jadi economist dulu, mommy nak jadi chef or designer.. hihi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...