KENGKAWAN

Tuesday, August 22, 2017

Majalah tahunan sekolah anak

Cikgu whatapps gambar untuk dimasukkan dalam majalah tahunan sekolah.

Looking forward sangat nak collect majalah2 ni. Tahun lepas dah ada satu (masa Ariff darjah 1). Tahun ni special sikit sebab gambar Amarr pun ada sekali.

Nak simpan buat kenangan sampai anak2 besar ❤️

Monday, August 21, 2017

Monday rocks!

Masih demam. Masih membukit keje.
Tapi hilang rasa penat dan stress bila meeting yang dijangka disaster arini berakhir dengan jayanya.

Lega.

Dan.... boleh balik awal arini. Yeay!

Cuma, masih tak mampu nak training lari. Tanak amik risiko. Dah last2 minit ni, training pun tak membantu sangat. Karang takut terlebih penat or worst, demam tak kebah.

Bontot rasa bertambah bulat due to terlebih makan & lack of lari. Terasa ketat bila bergesel dengan kain baju kurung.. uwaa. 

Pasrah je lah Ahad ni..

Aleesya made her mini ab wheel. Nak tiru macam mommy punya la tu. ❤️

Sunday, August 20, 2017

Hotel confirmed

Dah berbulan beli tiket flight tapi accomodation tak pi cari.

Jumaat ni nak depart baru kelam kabut cari hotel. Last minit booking. Tataw lah murah ke mahal. Tsk.

Wish I could do my best during the marathon nanti. Tapi, bila tengok balik training, mileage, hmm... breaking PB is impossible.

Mixed feeling. Rasa bersalah, tak best semua ada sebab marathon ni company yang taja, tapi performance aku tak up to expectation (well at least my own expectation la kan).

Come to think again, its not all my fault that I didnt train well. My workload is like.. hmm.. beyond my control. Dah lebih sebulan haywire. Since Cultra aritu lagi. Hopefully lepas my colleagues balik dari block leave, dia boleh take over semula keje2 dia kat ofis (next week dia balik - after sebulan dia ambil block leave pegi jenjalan Europe),  Tak cukup tangan tau buat dua keje dalam satu masa. Hari2 balik lambat. Ganggu kesihatan, stress & demam 😞😞

Apa pun, aku akan cuba buat yang terbaik untuk Ahad depan. Bukan hanya untuk company, tapi untuk diri sendiri juga. Running kan satu theraphy.

Cuma part theraphy tu, aku nak extend dengan habiskan masa kat Bali.. huhu.

Tu yang malam tadi beriya survey & pilih hotel. Nak pujuk hati nan lara.

Gigih confirmkan booking malam tadi. 

Hotel ni company yang booked untuk aku. Hotel ni kat Kuta. Tapi on sharing basis with other runner (2 pax per roon). Semua runner stay kat hotel ni. So, aku buat satu lagi personal booking kat sini untuk family. Aku amik pool view. Hopefully kiddos will love it. Mamoru & the kids will also be joining me. Tapi different flight. Sebab my flight will be together with the Maybank contingent. Malam2 boleh lari pi spent masa dengan family ❤️

This will be my next stop after Kuta. Cantik kan? Its a suite berlatarbelakangkan mount Batur. Ada balcony kat luar. Sure sejuk tempat ni kan? Angin gunung. Dejavu sangat tempat ni. Last year nak pi dah tapi last minit tak jadi. Tak sangka, jodoh nak ke sini kuat sangat.. haha.

Bathtub memang wajib ada. Anak2 memang suka berendam. Maknya pun sama 😋

Nih hotel last. Kat Tanah Lot.Tengah2 sawah. One room suite 2 tingkat. Hotel ni few minutes ke kawasan pantai. Tengok gambar cantik sangat! Glass room dengan balcony. Depan balcony tu pool view. Sure anak2 suka nanti.


Nih bathtub dalam bilik kat hotel tengah sawah ni. Tempting sangat kan!! Ni sure kiddos tamau da turun pool kat bawah. Open space sangat. Boleh tutup dengan blind kalau tanak orabg tengok kita mandi.. hihi

Hotel done. Now nak plan aktiviti kat sana pulak. Aku memang suka sangat bab2 organize trip sendiri. Banyak keje sikit la bab nak survey. Tapi absolutely worth every cents and time compared guna travel agency *wink wink*

Saturday, August 19, 2017

Maybank CSR Day

Tak larat sebenarnya. Demam dari malam tadi. Tapi paksa juga diri bangun & drive ke Lighthouse orphanage, Bangsar.

Alhamdullilah. Suka tengok muka anak2 yatim ni happy.

Habis je program tengahari tadi, tersandar jap dalam keta. Kansel plan nak pi office settel kan keje yang pending semalam.

Balik rumah, sambung terlantar atas katil pulak.

Haish. Macam mana ni? Nak cuti panjang, tapi keje melambak tak siap. Training pun ntah kemana. Seems like marathon kat Bali ni jadi cuti2 je lah.. huhu.



Wednesday, August 16, 2017

Mesin kira duit syiling

Sangat convenient guna user-friendly mesin syiling ni kalau nak bank-in duit tabung anak2. Masukkan syiling (tayah asing2), amik receipt pastu fill in saving form dan pi kaunter. Settle. Tiap2 hari pun boleh deposit syiling (hari bekerja je lah. Jangan pi hari cuti naa)

Kalau pegi branch biasa, takde mesin nih. Kat Main branch je ada. Kat branch biasa, Teller kena pi bawak syiling ke backoffice untuk kira. Dan ada hari tertentu je yang dibenarkan deposit syiling.

Ni hasil korek tabung Ariff & Amarr aritu (setahun lebih punya saving since Ariff darjah 1. Now Ariff darjah 2 & Amarr darjah 1.

Total syiling ja almost RM900 (tak termasuk duit kertas). Actually lebih, tapi sebab ada few syiling tak accepted dalam machine sebab berlekuk / berkarat.. hihi.

Mamoru tengah masukkan duit syiling dalam mesin

Total syiling berjaya dimasukkan dalam mesin RM896.20
Yang tak berjaya ada dalam belas2 ringgit kut.. hihi. 

Saturday, August 12, 2017

Korek tabung

Tabung Ariff & Amarr.

Almost setahun lebih diaorang menyimpan dalam tabung besi ni. Duit baki setiapkali balik sekolah, diaorang akan masukkan dalam tabung.

Dah penuh. Berat sangat. Sampai tak boleh angkat. Mamoru pun sampai senget2 bahu angkat tabung ni.

Hasil kiraan malam tadi, jumlah terkumpul sangat memberangsangkan.. Lebih 4 angka!

Ariff & Amatr nak beli drone katanya. Aku lebih prefer depa simpan dalam bank je. Nanti lah negotiate.

Pasni kena beli tabung lain. Tanam minat menyimpan duit dari kecik. Aleesya pun da pandai simpan duit. Pantang nampak syiling atas meja, dia amik masukkan dalam tabung. Bijak anak2 mommy ❤️

Friday, August 11, 2017

The mountain is calling

So happyyyy dapat invitation dari group ni. Pendaki bebas Perak. Old timer. Masuk hutan dengan old timer - still konvensional way.  Bukan macam sekarang, semua nak daypack hihi.

Lama tau tak dapat invitation mcm ni. More than 10 years kot. Normally this group bergerak underground ja. Tau2 lepas habis trip, gambar  je keluar kat page Multiply (dulu FB tak femes lagi).

Best join group ni sebab lebih banyak focus pada route baru, rintis dan conquer gunung yang rare. Rare sebab nak cari route kena pandai guna peta topo, compas & gps.

Paling best, boleh spend masa amik gambar2, mandi sungai, camping, campfire, masak2, membahan, etc.

Rindunya! Rindu otai2 gunung dulu. Teringat kenangan masa trip gunung 4 bintang. One of the best trip in my life! Rindu Phob, Mali, Fizi, Yati, cikLeey, Mawi.. semuanyalah!

Tenkiu.. tenkiuuu for extended the invitation pada iols. Sangat2 nak pi tapi.. tarikh tu just a week before Bali.. sobbing..

Please.. please invite me again ya otai Mali & Fizi. Looking forward sangat for next trip 😊😊

Note: Back then, more than a decades ago, I was aD, the gunung girl. Who spends her every weekends, di puncak gunung.

Now, Im a mother yang tengah encourauge dan tanam minat in my little explorers to love nature as much as I did ❤️

Bet they dont hv my phone no. Sebab tu hantar invite via whataps kat Mamoru. 

Thursday, August 10, 2017

Throwback Cameron Highlands

Ni gambar masa first day kat Cameron. Lupa nak upload 😋

Gambar masa collect race kit kat hotel Century Pines. Tapi kami tak stay sini. Sebab susah sangat nak dapatkan booking hotel ni tau. Fully book always.

Eh, tahun depan Cultra buat race berapa haribulan? Nak book dari sekarang! 😁😁😁😁. Serious tau. Nak book hotel ni untuk Cultra tahun depan. Sebab convenience sangat. Dekat dengan starting point, padang, playground, etc.

Hotel Herritage yang aku duduk aritu memang best. Tapi jauh sikit la dari race venue dalam 1km camtu.

Seems like tetiap tahun gi cuti2 kat Cameron. Next year nak runcation lama sikit kat sana ❤️❤️

Kat ballroom century pines hotel

My name was printed there. But I take no credit from it since I dnf. Next year, I will revenge!

Geng baru!

With kiddos

New friend from Vietnam, Kent!

Luas kan area hotel ni. Suka the boys main2 kat depan ni. 

Daddy n her favourite girl ❤️

Me with one of my boys

The boys request daddy beli ford ranger. Tunggu nahh.. 

Short trip to Merapoh & Gua Musang

Throwback last weekend.

While Im suffering doing the TMMT 100k, kiddos & Mamoru was having fun jalan2 Merapoh & Gua Musang.

Not much photos as Mamoru kalau jaga kiddos, dia memang tak pegang handphone. Nak kosentret jaga anak, katanya. So, no gambar tskk. Kalau aku yg jaga pulak, memang sampai tak cukup memory kad amik gambar haha.

Tahun ni, tahun paling banyak bawak kiddos pi berjalan. Semua negeri kat semenanjung depa dah lawat. Cuma Sabah & Sarawak je tak pi tahun ni. Hopefully tahun depan kita pi lawat belah sana pulak noh.

Ni masa dinner kat Gua Musang. Tak lalu makan lauk pauk orang Kelantan.. manih leting. Hihi. So, makan kat Secret resepi ja.. selamatt..hihi 


Boipren & gelpren kecik ❤️

Kiddos kalau stay dengan Mamoru, memang panjang langkah depa tau. Daddy ikutka  aje mana depa nak pi semua.

Sementara tunggu mommy habis lari.

Road to Bali Marathon

Lama tak jumpa kawan2 SAC. Lama tak join training sama2. Busy dengan keje kan..

Malam tadi baru boleh bernafas sikit. Sempat lah luangkan masa pegi training 😊😊

Sampai2 ja semua orang tanya mana pi menghilang. Last jumpa depa semua masa sebelum SCKLM aritu.  Overwhelmed nak menjawab soalan. Tapi hepi sangat. Rasa sangat welcomed malam tadi.

Orite. Lets train for Bali.

Credit Rumie for this pic :)

Tuesday, August 08, 2017

I love free runs

One of my running mate from SAC registered my name for 42km Asic Relay run.

I think the last time I join a relay run was a couple of decades ago kot. Zaman sekolah.

Thanks to Rumie for the slot. (He also registered me for NPE Highway half marathon - a sponsored run. But that will be another story ❤️)

There will be 4 of us in a team for Asic Relay 42km. Means each of us will run 10.5km only. Im pretty nervous about this one. Maybe coz I dont want to dissapoint my team mates. Gotta run my best then 💪💪

Sunday, August 06, 2017

The Magnificient Merapoh Trail 2017 - DNF again

Called Mamoru 1km before reaching Checkpoint 7 (70km). Told him I had to DNF due to:
1. My body feels like want to shut down (bonk)
2. Its only few minutes to cut off time (almost 12pm)

Then I cried. Sobbing.

Mamoru said its okay. He tried to comfort me. He said, to someone who didnt sleep for 53 hours straight and dare to run the race, I did my best already.

Yes, Im lack of rest (sleep). Didnt sleep since Thursday's night (been busy with my paper's submission. Mamoru even stayed up helping me).

Then Friday morning still have to go to work. Thats already 24 hours with no sleep at all.

Rushed to race venue which is 238km away from my office. And arrived 30 minutes (8.30pm) before race started. With no rest at all. I didnt even get the chance to mandi. Changed my office wear to my running attire and proceed to starting line.

Prior to that, met abang Min, collected my race bib. He said what I did right now is crazy. I knew. But I just had to run.

I kissed my kids. And Mamoru too. He prayed for my safety and motivated me.

9.00pm race started.

I run at an exaggarated slow pace. Trail mostly rubber estate, palm oil estate, and some hiking trek. 

Saw lotsa runners running with their partner. It would be dangerous to run alone at night. I am no elite. I knew I need to tag along with someone. Thats when I saw this Auntie (veteran runner). Her headlamp seems not working. I lend her my blinker which can turn into flashlight. Then we run together (all night)

10.45pm arrived at 1st Checkpoint. 

Met ustaz Nan. Tak sempat borak coz Auntie Ma dah urged me to continue our run. I quickly grab some apple on the table. Makan sambil lari.

The route mostly in palm oil estate. Then we run inside kampung area. Most of the villagers including kids sat by the small road in front of their houses to cheer all runners. Terharu and happy sangat. Felt welcomed.

Theres one chinese lady following us here. I think shes a foreigner. She didnt understand Malay at all. 

11.45pm arrived at 2nd Checkpoint. 

That chinese lady DNF here. Auntie Ma said, shes injured. 

The route gets tougher. Jungle trail, old palm estate which is so creepy and at some point climbing down a clif using rope and ladder (made by tree trunks by the race crew).

I remembered Auntie Ma asked in the middle of old-abandoned-palm-estate, what time is it? I said its 12.00am. Middle of the night.

I heard shes uttered someting in chinese sounds like she regret asking that question. I laughed and then I teased her by making ghost-sound-like. She said "choiii!" Hahaha.

2.50++ am in the morning, we arrived CP 3.

Theres only green apples (again) on the waterstation table. 

Im a bit hungry. Sadly, all my foods (including nasi with sambal ikan masin) was in the dropbag (at CP 6). Which is still far away. Ive mistakenly put all the foods in that bag. All I have with me is just powergels. 

Started felt sleepy.

*nangis*

Saw a lot runners arived at behind us. Aunt Ma hurried me up. She said we dont have much time. I took one gel and drank some water. Hoping it will satisfied my poor tummy 😞😞

There was 2 sweepers followed us from here. I heard one of them talked using his walkie-talkie reporting that we are the last 2 runners. Im taken off guard. What happened to all other runners behind us? DNF?

The route from here are mostly jungle trails. My favourite! I walked/run better on jungle trails. There was also one small caves full of stalactite & stalagmite. Beautifull. It can only fit one person at a time. The water in the cave reached my waist. Towards end of the cave, we have to climb out one small hole. It was really small made me think how can a bigger runner going to climb out of it?

Started using my foldable trekking pole here. It really helps. Especially when river crossings.

After that, more jungle trail. More abandoned old palm estate, more river crossing and finally one long gravel road. 

The fog is quite thick at 4.00am. At some point, jalan ke kiri kanan tak nampak marker. White light headlamp doesnt work quite well in this situation. Hardly sees anything more than 2 meters. Whats worst most, I really felt like want to sleep. Badly. By that time its already 45 hours I didnt sleep.

5.15am arrived CP 4.

Bumped with 70km runner here.

Took my time to buka kasut and buang pasir dalam kasut. Then makan megi cup and drank one small cup of Truestartcoffee. Felt refreshed instantly.

Route after the long gravel road, mostly jungle trail, river crossing, waterfall climbing and 4wd trek.

I left Aunt Ma behind with the 2 sweepers. Walk/run alone from here. 

7.00 am reached CP 5.

Got some bananas here. Makan lagi. Lapar.

Its already day time. Switched off my headlamp and keep it inside my hydration bag. 

From here, we have to walk in the river for 3 straight kilometres. Water level mostly at my knees. But sometime at few places could reached my waist. Sometime my chest. I was followed by Tony (another runner). Having him as company at this area was really helpfull. Not that I need help. But yknow, its mentally helpful. 

I saw one signage at a branch in the middle of the river made by the TMMT crew written "Beware of Ghost". What the heck? What if I arrive at the 3km river crossings at night time? That would scared the hell lot of me. Honestly Im not afraid, but mind you, Im not that brave also. Duh.

To make it worst, after that I saw one white jubah (cloth) hanged at a tree near the river bank. Thank God it was day time. I dont think that was done by the crew. Probbaly by the villagers. Its a fruit farm. I bet the villagers hang the cloths to scare away animal like squirell or birds. Well imagine those who read the sign and saw the cloth at night time. Choii!

I took 1 hour and a half to finish that 3km river walk. Wasted a lot of time. Good things is, the river managed to make my sleepy eyes wide open. But sejukkk beb.

Then another one longgg gravel road in a village area. The village kids ran along with me here. Some of them rode bicycles. They really cheered me up.

9.45am reached CP 6.

Took my dropbag. Nak makan my nasi sambal ikan masin. Sadly, my nasi dah basi. Sedih sangat. But Im saved by my KFC chicken nudgets, some M&Ms, Mars, Sneakers choc & more chocs. Gave some to the kids who followed me run tadi. Those kids gathered around me while Im sitting and eating. They seems so amazed and attracted to my gear.

Felt really exhousted and sleepy. I really want to take a quick nap. At least until the sweepers arrives with Aunt Ma. But Tony said we dont have much time. Need to reach CP 7 before 12pm cutoff time. Actually we can easily reach there in time. But my eyes just cant stay open. I really need to sleep. 

I think I sleep walking few times already. Scared I could fell on the gravel, sleeping. I could hurt myself. At this point, I havent sleep for almost 53 hours!

Signaled Tony to proceed alone. Thats is when I called Mamoru telling him my decision to DNF at CP 7. 

Theres a van fetched all runners who missed the cutoff time at CP 7. They sent us back to starting point. 

Mamoru already waited for me there. We went straight to our hotel (its a new semi-D house - GM Villa at Gua Musang. 30 minutes away from Merapoh). Its a very beautiful fully furnished house. 

I took hot bath in the shower. Then straight away went to bed. Mamoru siap ready next to bed with a place of rice. Makan bersuap ok. To that extend tau. Coz Im really2 sleepy.

Woke up before maghrib at 7.00pm. Felt refreshed. I dont have any body aches. My muscles felt good. Like that 70km run never took place at all! I felt amazing. What does that mean? I didnt run hard enough?

We went out for dinner and talk about my race. Mamoru told me dont be too hard on myself. Take it as tak da rezeki. He said, work is important. Running is another thing. Theres always next time for running.

Race begin.

Me before flag off.

My race bib.

My running attire. This is the second time I wore Steigen sock (the first was during Cutra race 2 weeks ago. And this time, I can say confidently, this socks is amazing. I ran 70km in 15hours in wet & dry route (rolling hills trails, rivers, caving, muddy, gravel routes) and my feets free from blisters. Steigen socks tagline "100% blister free" is no joke okay. Its proven. I dont have any blister at all during Cultra / TMMT. Not even one! How awesome is that! Im gonna get my second pair soon for my Bali Marathon. Love it!


Friday, August 04, 2017

Its race day today!

Tapi aku berada 228km jaraknya dari race venue. Jauh tu.. KL dengan Merapoh, Pahang.. hihi

Tambah mengharukan bila petang ni ada meeting sampai pukull 4.30ptg.. which obviously akan drag ke pukul 5 atau 6 petang.

Haish.

Takpe, baru pukul 10pagi. Race start pukul 9 malam. Lets sambung buat keje dulu..

Tsk.

Thursday, August 03, 2017

Esok race day

Esok orang pi collect race kit, aku pulak still pi ofis buat kija macam biasa.

Relax nau bunyiknya kan.

Walhal, jarak race venue dengan tempat aku kija dekat nak 4 jam kot. Tu tak kira lagi jem petang esok. Hari Jumaat lak tu.

Sila menangis.

Text abang Min, minta tolong amik race kit. Dia dengan baik hati volunteer nak dengarkan race briefing dan update kat aku. Dia cakap, malam esok dia tunggu aku kat starting line.  Pass race bib. Dia kata lagi, jangan risau, keluar je keta, terus lari. Lain2 dia tolong settlekan.

Terharu tau. Padahal, dia punya race start hari Sabtu pukul 4 pagi. Supposed by that hour tomorrow night, dia kena rest. Tapi sanggup dia tunggu aku semata nak pass bib.

Tenkiuu abang Min. Jasamu dikenang. xo!

Aku takde expectation untuk TMMT 100k ni. Walaupun elevation dia rendah dari Cameron Ultra 100k, cabara setiap trail berbeza. Kata runners TMMmT tahun lepas, banyak ular melintas jalan. Kena hati2. Especially bila kena lari sepanjang malam. Bab harung air sungai sepanjang 3km pun agak tough juga. Tahap kedalaman sungai antara betis dan pinggang dengarnya. Memang penting sangat pakai walking stick/trekking pole. Cut off time pun just 20 jam. 

Hm. Tataw lah dapat habiskan race atau tak. Tapi still nak try juga. Kumpul pengalaman banyak2 ✌️✌️


Aleesya yang bijak. Comel nau tengok dia tidur.

Tak sempat nak mandikan dia pagi ni. Biasanya pukul 6 pagi da mandi. Tapi pagi tadi tengok dia ngantuk sangat. Sebab malam semlm kan dia sakit perut tak boleh tidur. Tu yang lena sungguh tido malam tadi. Mommy angkat bawak masuk keta terus. 

Aleesya suka baca buku. Buka je buku, mulut dia membebel sambil tunjuk huruf2 dalam buku.. hihi. Bukan reti baca pun. Tapi suka mimik gaya mommy baca buku kot. Dalam keta kan penuh buku. Tengok tu.. khusyuk. Semoga besar sok, suka membaca juga ya ❤️

Wednesday, August 02, 2017

Aleesya tak sihat

Aleesya yang baik.

Malam tadi dalam pukul 10 malam, Aleesyaa terjaga. Merengek tak senang duduk. Sekejap tu dia muntah. Habis quilt atas katil.

Ni kali kedua kes Aleesya muntah. First time dulu masa umur dia 3 ke 4 bulan. Itu pun sebab berjangkit dengan Ariff yang muntah2 juga masa tu.

Subuh tadi Aleesya terjaga, perut tak selesa agaknya. Badan start dedar. Maybe ada kaitan dengan muntah malam tadi.

Aku breastfeed dia non-stop dari subuh tadi. Sanggup tak siapkan keje ofis semata nak concerntrate kat dia.

Pagi tadi alhamdullilah Aleesya nampak sihat. So hantar macam biasa ke Taska.

Masuk ja ofis, dapat text bertalu2 kat whatapps. Rupanya semua toddler kat Taska muntah2 dari malam tadi. Kelam kabut owner Taska reply semua text.

Aku takde lah nak salahkan dia. Benda nak jadi. Lagipun tak pernah berlaku perkara macam ni.

Semoga semua anak2 Taska cepat sihat. Semoga my Aleesya sembuh dan ceria semula.

Balik ni mommy bagi supermilk every hours okay. Even Aleesya tak demand.

Mommy love you. Daddy lebih2 lagi. Kalau boleh, dia nak breastfeed Aleesya.. haha. Sayang anak punya pasal kan. Daddy kan Aleesya's first love (kata daddy 😋) Daddy tataw kita ni BFF ❤️

Kuatnya dia.. muka tu gewamm la mommy tengok.

Catwalk

Tunggu rambut panjang lagi comel kan kan kan

Ni gambar masa kat cameron highlands last month

Suka nau dengan kon ni..

Kesayangan daddy dan mommy

Aleesya yang bijak ❤️

Monday, July 31, 2017

Balik lambat lagi

Macam dah dapat agak apa akan jadi untuk TMMT Jumaat ni. Lack of rest, sleep..

Frust. Seriously.

Budget preparation week this week. Dateline macam onggila. Bagi task hari ni, tapi submission nak semalam, boleh?

Haih. No point membebel kat sini.

Dah jom balik rumah. Malam ni, berjaga lagi sambung buat keje ofis. Dengan harapan, boleh kejar semua submission.

Takpe, akak sabau. Akak layankan. Janji bonus next year boleh bawak anak2 pi main salji.

xo

Sunday, July 30, 2017

Trail running

Cerita siang tadi.

Solo trail run at Nuang. Jumpa ramai hikers & runners yang panjat gunung Nuang. Lama woo tak jejak sini. Since 2015 kot.

Jejak je kaki masuk hutan Nuang, aku boleh senyum sorang2. Bestnya feeling ni. Walaupun tak dapat camping, dapat lari atas trek balak ni pun dah nikmat sangat. Tak sabarnya tunggu tahun depan. Nak sambung conquer gunung2 baru kat malaysia dan luar negara, insyaAllah.

Timing looping Pangsun-Lolo improved a lot since 2015 (Nuang Ultra). Kalau dulu timing satu loop 1:45. Now 1:25. Impressive eh?


Tak de siapa kat Lolo. Seram.. kikiki.

Jumpa Arina kat ranger.


Jumpa kak Aza masa second loop


Almost pukul 7 malam baru gerak keluar dari Pangsun. Singgah restoran mek siam Nana. Sedappp oiiii. Tak sangka kat area Hulu Langat da ada banyakkk restoran sedapp. Nampak nau lama tak mai sini.


Our dinner, kerabu mangga, tom yam seafood, ikan kembung rebus digoreng, sup ayam, udang butter, telur dadar & kopok. Tersandar kekenyangan.


Tenkiuu Mamoru babysit kiddos kat Pangsun. Siap berkhemah hammok bagai. Suka la kiddos main masak2, main campfire etc.


Ni masa dah packing nak balik. Memasing da mandi. Kalau tak berlengas memasing. Mommy yang lari, depa pulak bermandi peluh.


Their ride.. hahaha. Comel nau nau nau.



Kemain main hepi memasing. Yang tengah tu pun boleh tahannn... Haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...