KENGKAWAN

Wednesday, January 04, 2017

First day rutin baru

UltraMak in action coz Manoru ke Melaka.

First time hantar dan fetch anak kat satu tempat sama. Senang banyak! Cuma pelik sebab tak perlu ke Brainy Bunch lagi untuk fetch anak. Empat tahun ulang alik Brainy Bunch Bamdar Sri Permaisuri. Sure rindu pasni. Rindu kat tenaga pengajar BBIM. Tadi pun hantar 'tenkiuu text' group BBIM sambil sendu2. Rindu. Tunggu Aleesya genap 2 nanti baru hantar ke BBIM 

Amarr yang nampak penat sebab tak biasa lagi rutin 2 sesi sekolah dalam satu hari. Tu belum masuk kelas mengaji lepas maghrib. Ariff relax ja. Dah biasa..
Takpe lah anakkkk, mommy dulu rutin camni gak. Pegi sekolah agama & kebangsaan. Malam gi mengaji. Biar susah sikit, janji dah besar menjadi orang. 


Ni part kurang best. Mommy kena pikul 2 biji bagpack, beg susu, handbag, beg aleesya sambil dukung Aleesya. Penuh kiri kanan depan belakang. Kiddos pun bawak beg sekolah petang & beg kasut - semua berat2. Hmm.. mommy kena prepare troli kecik dalam keta lah camni. Tak expect kena pikul berat2 camni dari parking. Mommy don't mind carrying heavy stuff. Tapi, mommy risaukan Aleesya. Bahaya la bawak barang banyak2 sambil bawa Aleesya. 

Lesson learnt today

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...