KENGKAWAN

Thursday, March 30, 2017

3rd session with SAC

Malam ni coach Edan bahagikan kami ikut kumpulan. Train pace yang sama.

Never thought I was in the fastest group. Lotsa eyes starring at me. Bikin nervous je. Takut tau kalau orang put up high expectations.

Love the speed session. Coach teached us about magic pace. Wow.. I'm so in love with this group.

Tuesday, March 28, 2017

Week 1 #BeatYourPB2017

Last 2 weeks dengan Smart Athletic Club was more to introduction. Back to basic class.

Semalam, coach text untuk our first workout to be done on our own before the official training schedule confirmed tomorrow.

Eager sangat nak buat malam tadi. Sekali baru 2km lari hujan turun selebatnya.. haha.

Terus off suunto & proceed ke tangga. Pakai ankle weights 0.5kg kat each ankle dan lari turun naik tangga je lah. Naik sampai level 10 x 10 reps.

Hopefully malam ni boleh sambung buat workout yang coach bagi :)

*was not allowed details in here. kalau nak tau, kena join SAC*

Sunday, March 26, 2017

Tempah baju raya

Selepas 15 tahun beli baju raya siap je (malas nak tempah baju raya)  tahun ni aku start beli kain & tempah baju. Semua sebab nak sedondon ngan si Cantik Aleesya.. hihi. Tahun lepas still beli baju siap coz Aleesya baby lagi - kecik sangat.

Anyway, Mommy is sooo excited!! Tak sabar nak tunggu baju raya siap.. over sangat kan!

Behave je dia bila kak Maya amik ukuran badan Aleesya ❤

Sponge Bob Run 3km with kiddos

Bersemangat kiddos untuk larian pertama tahun ni. Mommy & daddy pun bersemangat jugak bagun awal2 pagi ni. 

Love the Ultron tee shirts for kids. Comel sangat tengok budak kecik pakai baju dryfit. Cute!

We had fun! Lotsa games for kiddos after the run tau. Kiddos happy sangat.
❤❤
Ni xtvt lepas habis lari. Tryout semua games kat sini

Amarr in action

Selesa sangat main kat padang ni. Besar kawasan dia.

Aleesya pun lari sekali. Lari dalam baby carrier.. hihi

Yeay we did it! Muka kepenatan.. time ni dah start panas 😖😖😖


Ariff in action

Halfway Amarr ngelat.. suruh daddy dukong..

Towards finishing line. Both are wearing kids running shoes from decathlon. Super ringan dan comfortable kata Ariff.

Saturday, March 25, 2017

Company dinner

Tema rock. Tapi hakak nan hado rock nya. Busy keje uols. Attended dinner pakai baju keje je.

Kadang2 hakak wonder depa2 yang sempat bertukar costume ikut tema ni. How on earth the got the time privilege eh? Ke hakak yang tak pandai urus masa.. kikiki

After 5 years skip attend company dinner, hakak berjaya make a comeback. Its a good start 👍

Tapi tak dapat stay lelama. Tetek dah jadi size D cup. Tak sempat pump dari petang membawak ke malam. Separuh nyawa menahan  bengkak susu.. tsk.

Movie night with kiddos

Watched Power Rangers at TGV Velocity Mall. Kami amik Indulge premium seat. Satu seat (for 2pax) RM80. So, have to take 2 seats. Sebelum movie start, kami dapat duduk kat VIP lounge. Nice. Tak ramai orang. Lantak pi la kiddos nak teriak or main kejar2.. hihi

Dalam cinema, kami duduk depan sekali coz senang Aleesya or kiddos nak main2 kat depan tu. Ada selimut tebal untuk semua seat. Aku siap bentangkan selimut kat bawah untuk Aleesya golek2.

Masa movie start, semua behave. Semua macam kena gam kat seat. Tak bergerak2 dari movie start sampai habis. Suka betul depa layan Power Rangers.. hihi.

Aleesya syok je baring kat atas lantai cinema. Cozy sangat.

Amarr tengah order makanan kat touch skrin 

Khusyuk layan Power Rangers

Ni sebelum movie start. Memasing main button auto untuk adjust kerusi 

Go go power rangers!

Sukanya Cantik dapat gi jenjalan

Cak!

Atiff dengan robot power ranges

Amarr nak jadi red power rangers :)

Berderet anak iols.. sayang semuanya ❤❤

Thursday, March 23, 2017

Smart tutorial class by SAC

Attended SAC tutorial class last night. It was surprisingly fun. Getting to know the whole group, their running journey. Share some of mine too. Eat lots of yummy food. And got tbis awesome t-shirt by Lucozade.

Really enjoyed the session conducted by coach Edan & Jolene. Can't wait for more 😊😊😊

Monday, March 20, 2017

Claimed my prizes

Here it is.. new running shoes. Transcend from Brooks. The most expensive in Brooks shoes range.

Im lovin it.

Got that training socks jugak!

Perfect!

Saturday, March 18, 2017

Collect race kit kiddos

Daddy is working, so mommy bawa kiddos gi collect race kit kat Sunway Pyramid. Then gi jenjalan like nobody business.. hihi

Aleesya nak ride keta ni tapi kaki tak sampai nak push.

Big bubble time

Beratoq 

We have collected our race kit!

Kiddos with their ride.

We can't wait to run!

Roti2.. sapa nak beli roti..

My handsome boy

Melayan adik main bubble

Thursday, March 16, 2017

Smart Athletics Club

It no longer about how bad I want it. Its now about how hard I'm willing to work to get it.

Last night was my first session with SAC group. It was fun. More serious session coming! Can't wait.

Monday, March 13, 2017

Jenjalan Kuantan

Mengidam lauk patin tempoyan Pahang.

Last day kat Kuantan, kami sempat pi lunch kat Restoran Mabiq.

Best gila makan kat sini. Lauk pauk yang rare especially terung anggur tu. Sedappp!

Lauk patin tempoyak ori & bakaq memang terbaik. Ikan tak hanyir pun. Serious sedap sangat.

The best thing is, boleh makan sambil beramal coz, semua profit dari restoran ni akan disalurkan kepada sekolah tahfiz Mabiq.

Simple je restoran dia.. terpencil pun iya gak.. tapi yang datang sini ramai okeh.

Us ❤

Patin tempoyak bakaq

My pinggan.. 

Nampak simple.. tapi rasa dia.. nikmat sangat!

Sunday, March 12, 2017

Champion!

Who would've known. I'm Pahang Marathon champion for  42 km full marathon.

:)

Pure luck I guess. Not so many fast runner joined this race. But I did break another personal record and created new PB at 4:22 (fastest by 20 minutes from my previous marathon two months ago - Twincity)

Actually, I didn't know I was the first female for my category in Pahang Marathon. Not until km 24 when I noticed one of the race Marshall followed me all the way till finishing line. You know, Marshall only followed runners if they injured, champion or last person to finish.

It was one of the best moments in my running experiences tho.

Im a happy runner!

My timing & placing. I beat my second runner up by 40 minutes.

Price giving. 

I got lotsa prizes. Champion trophy, Oakley sunglasses worth RM1k, Brook Transcend shoes worth RM850, Cash monies RMxxxx, 2xu top, Soleous watch, Biotech USA power gel & bars, fininsher tee & medal :)


Zenith Hotel Kuantan

Stayed here for my Kuantan Marathon. It's a 5 star hotel. Kiddos love it!

Since mommy will be spending almost all the time berjauh dari kiddos, might as well provide them with the most comfortable place to stay, kan? Takde lah rasa bersalah sangat.

Ariff pose dengan medal & trophy yang aku dapat pagi tadi at KL Possible Run. Risau nak lari esok ni coz pagi tadi dah beria2 lari 10km

Kiddos watching tv on the super sized king bed

Ni masa tunggu aku habis lari ❤

Iced bath after 2 days competitive run is a must to help my muscles recover faster.

Hello.. ❤

Asal nampak Bathtub, semua nak berendam.. haha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...