KENGKAWAN

Sunday, April 30, 2017

Long weekend

Stuck kat KL.

Daddy takde so mommy & kiddos ke hulu hilir jenjalan gi ukur playground, collect race kit & hari2 makan kat luar.. kikiki

Friday, April 28, 2017

Have fun & take care Mamoru

Mamoru is away to Indonesia for a week for his gunung trip.

Tambah koleksi gunung lagi.

Jeles.

I haven't got a chance to conquer any new mountain since last two years.

But it's ok. I still got 7 months left to complete my 2 years exclusively breastfeeding journey. I'm gonna be a good mom and stick to giving Aleesya the best milk in the whole universe for her.

Nanti bila dah genap 2 years, baru boleh plan camping or hiking trip lama-lama dalam hutan. Yippi!

Pic he sent before he depart to his campsite at Kawah Ijen.

Thursday, April 27, 2017

Legoland again?

Done beli tiket combo water & theme park Legoland. Kali ni berjaya book hotel Legoland sekali! (Tahun lepas tak dapat book sebab fully booked)

Ni untuk trip sebelum cuti sekolah bulan May. Trip sebelum puasa.. hihi. Trip amik hati sebab mommy busy sikit dengan aktiviti lari.. tsk.

Muahs!

Wednesday, April 26, 2017

Night hilly run SAC

Semputt.. hihi. But not so bad.

Next, ada running camp kat Cameron with SAC. Sadly aku tak dapat join. Tight schedule.

Besides, don't want to miss my Bali test selection.

Friday, April 21, 2017

4th session with SAC

Actually, I missed a lot of SAC sessions.. hihi (sorry coach). Busy schedule.. work, kids, outstations.

Love the speedsession tonight. Tough but I love it 

Sukan sekolah Ariff & Amarr

Tahun ni rumah hijau juara keseluruhan. Yeay!
Congrats Ariff! Happy dia dapat medal.
Rumah merah, jangan kecewa ya. Cuba lagi tahun hadapan.. kikiki. Macam ucapan pulak mommy update blog.
Ariff tekun melukis

Kiddos with their cousin, Ayuni

Ariff yang excited :)

Breakfast on the go

Rumah merak rock!

Ayuni & Amarr

Hasil lukisan Ariff.. comel!

Tuesday, April 18, 2017

Merajuk

Adik no.7 hantar gambar Aleesya tengah merajuk sebab mommy tak sempat fetch dia petang ni. Daddy outstation.
Kuat merajuk tau si cantik ni. Anak perempuan memang camni eh? Haha..
Tapi comel. Suka sangat sakat dia. Suka tengok mimik muka dia ❤

Boston Marathon

Tracking & rooting online coach Edan live running in Boston Marathon last night.

Penuh text SAC group WhatsApp malam tadi.

Im so inspired looking at his timing while he was running Boston malam tadi. He completed his 21km at 1:14!!! And finished the race in 2:47!!!

I can hardly breath!

Im truly inspired!

Saturday, April 15, 2017

Farah's engagement

My step sis yang bongsu engaged already!

Aku volunteered buat mini pelamin untuk dia. Deco pelamin ni sekejap je. Aku buat sorang2 pukul 1 pagi. Pukul 2 pagi dah siap. Glad she loves the pelamin.

Suka sangat buat kenduri kendara kat rumah Melaka ni tau ❤ Create memories banyak2 untuk hari tua nanti.

Ni gambar selepas majlis. Dah kucar kacir arrangements pelamin ni haha. Gambar sebelum tak sempat nak amik coz aku busy jadi mak andam.. kikiki

Anak gadis kesayangan nan seorang ❤

Her first inai deco. Inai deco artist datang rumah untuk deco inai kat pengantin, kami tunpang sekaki.. hihi. Comei kan kan kan...

Sunday, April 09, 2017

Sungai menyala 50k ultra race 2017

My first ultra trail run this year. Wasn't ready for ultra trail race sebenarnya. Tapi join je lah since this ia the only chance I have to train straight 50km before my ultra virgin 100km nanti. 

They said the 50k trail is runable. Yep, memang pun. But the worsr part was the heat, and the hutan dara. 

Dua kali jatuh atas trail. Bergaris tulang keting. Meleleh darah. Tu tak masuk bab pacat, hutan paya, resam, duri, akar rotan berselirat. Macam onggila aku lari sorang2. 

But I really enjoyed the race! First 25km, aku lari sambil tersenyum, tegur oeang sini sana. Sebab ramai kan on trail. Masuk second loop, timggal runner 50k je. Dah tak ramai. Nak borak pun takda geng. Lari sorang2 all the time.

Towards 10km last, aku lari dengan runner dari Jepun. Dia la yang tolong cabut pacat kat kaki. Arigatou gozaimatsu. Kikiki..

Oh ada runner dari Philippines cakap ahkak 'very beautiful trail runner'.. aww.. terus hilang penat ahkak tau.. *kembang sat*

Managed to secure 9th placing for women 50km trail. Okey lah. Lari main2. Pasni kena training bebetul untuk ultra 100k.

Rasa sangat welcomed masa race ni. Felt loved. Jessica (my idol - she got 2nd place) siap berlari kat finishing peluk aku masa aku habis lari.. Love!

With my supporter yang setia ❤

Timing aku. Gotta improve this soon!

Saturday, April 08, 2017

Shopping coklat

I loooovvveeeeee chocolate!

Seriously murah coklat kat sini (pstt kena pandai cari kedai yang ok. Kalau tak, sama je harga kat luar).

Im not a fan of pinggan mangkuk, so spent beli coklat je lah.. haha.. matilah diabetes 😖😖😖

Coklat everywhere

Kat Dataran Lang

Friday, April 07, 2017

We're in Langkawi

Stayed at Adya hotel. View superb!

Fell in love with this place instantly.. hihi

View kat Balcony

Our room

Morning run dari hotel ke Dataran Lang. 1 loop = 6km. Cuti2 jugak.. lari tetap lari 💪❤

Thursday, April 06, 2017

Jeti Kuala Perlis

Dari Kedah, kami ke Perlis pula :)

We're on the way to Langkawi via Kuala Perlis.

Saja pilih naik feri kat sini instead Kuala Kedah sebab kat sini makanan dia sedapp baq hang!

Tempoh masa naik feri dari sini pun singkat sikit dari Kuala Kedah.

Kiddos paling happy.. dapat berjalan2.

Variety of sea foods!

Kiddos dalam feri

Makan dulu!!

Wednesday, April 05, 2017

We're in Aloq Staq

Spending one whole week kat utagha.

Cuti2 sambil training lari kekdahnya.

Sakan noohh.. spent cuti dengan anak dara nan seorang ni. Suka betui dia tau.

Early dinner kat Kubang Pasu. 

My second hero. 

View from our hotel. Bumbung merah kat tetengah bendang tu airport Aloq Setaq. Tetiap pagi, aku lari dari hotel ke airport. 1 loop = 1km

Puteri sedang beristirehat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...