KENGKAWAN

Sunday, April 09, 2017

Sungai menyala 50k ultra race 2017

My first ultra trail run this year. Wasn't ready for ultra trail race sebenarnya. Tapi join je lah since this ia the only chance I have to train straight 50km before my ultra virgin 100km nanti. 

They said the 50k trail is runable. Yep, memang pun. But the worsr part was the heat, and the hutan dara. 

Dua kali jatuh atas trail. Bergaris tulang keting. Meleleh darah. Tu tak masuk bab pacat, hutan paya, resam, duri, akar rotan berselirat. Macam onggila aku lari sorang2. 

But I really enjoyed the race! First 25km, aku lari sambil tersenyum, tegur oeang sini sana. Sebab ramai kan on trail. Masuk second loop, timggal runner 50k je. Dah tak ramai. Nak borak pun takda geng. Lari sorang2 all the time.

Towards 10km last, aku lari dengan runner dari Jepun. Dia la yang tolong cabut pacat kat kaki. Arigatou gozaimatsu. Kikiki..

Oh ada runner dari Philippines cakap ahkak 'very beautiful trail runner'.. aww.. terus hilang penat ahkak tau.. *kembang sat*

Managed to secure 9th placing for women 50km trail. Okey lah. Lari main2. Pasni kena training bebetul untuk ultra 100k.

Rasa sangat welcomed masa race ni. Felt loved. Jessica (my idol - she got 2nd place) siap berlari kat finishing peluk aku masa aku habis lari.. Love!

With my supporter yang setia ❤

Timing aku. Gotta improve this soon!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...