KENGKAWAN

Tuesday, May 30, 2017

My cadence II

I'm overwhelmed receiving similar questions from my friends and other runners.

Happy to share my experience & training tips with them.

I'm not a fast runner (not yet). Still learning and improving. But I have a dream. And finishing line is just not enough for me :)

Monday, May 29, 2017

A sponsored run :)

I already knew Im selected and will be fully sponsored from head to toe to run Bali Marathon since last week.

So when I read this email pagi ni, tak la suprise sangat.. hihi. But I'm stil excited!

Bali, here I come, InsyaAllah. Moga diberikan kekuatan & kesihatan yang baik untuk berlari nanti

xo!

Sunday, May 28, 2017

Berbuka time

Penuh rumah ayah dengan the siblings, the steps, the in-laws, the nephews & nieces, my cousin, nenek & mak lang.

Nenek datang bawa satu jug besar sirap selasih, remis rebus & kuih muih.

Mak lang bawa satu periuk nasi arab mandy.

Kat rumah ni pula memang dah tersedia segala jenis lauk pauk & minuman; sambal ayam, sup, siput sedut masak lemak cili api, kupang rebus, ikan & kambing bakar. Air pula tebu & kelapa.

Meriah!

Tebu, kelapa, sirap selasih

Ikan & kambing bakar

Sebahagian dari lauk pauk

The remis, kupang & siput sedut.. ni part ratah je hihi

Saturday, May 27, 2017

1 Ramadhan 1438H

We're in Melaka. Sambut first day puasa kat sini dengan ayahanda tersayang.

Pagi tadi masa mandikan Aleesya, ada nanah dalam telinga belah kiri. Doctor cakap telinga Aleesya kena infection kesan dari selsema aritu. Luckily, nothing serious. Alhamdulillah.

Dah alang2 kat pekan Masjid Tanah ni, lets pi pasar. Beli lauk pauk untuk juadah berbuka.

We're in pink!

Lena dia kat dada mommy lepas minum susu terbaik didunia ❤️

Selamat menyambut bulan Ramadhan

❤️❤️❤️

Friday, May 26, 2017

Legoland re-visit Day 2

Plan asal nak habiskan masa kat waterpark pula. Since semalam seharian main kat themepark. Tapi cuaca nampak mendung. Macam nak hujan. So, kami decided spend hari ni swimming kat pool hotel & main lego kat lobby. Luckily our waterpark tickets valid for 6 months. So kena repeat lagi ke camne? Hahahaha..

Guess we made the right choice not to proceed to waterpark this morning. Hujan turun selebatnya dari 11 pagi dan non stop sampai pukul 2 petang. 

Kiddos at hotels pool. Swimming pool ni satu level dengan room kami. Suka la kiddos. Kat pool ni pun ada lego macam kat waterpark.

Ni kat depan cafe. 

Castle in the making

Happy nya Amarr

Aleesya with her cereal

Almost complete Castle ni

Dance area.. me dancing with my girl. Aleesya suka dance tau.. hihi

So blessed to have this pretty girl in my life

Breakfast for the kids

Cantik view pool kat level 5 ni

Omaigod they're so fluffy I wanna buy all!!

Breakfast for the adults

Lobby area. Lego's are everywhere!

Me & my princess Bee

While the boys having fun at the pool, we choosed to stay in our room playing playpretend. 

Today, we're Queen & Princess of 🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Kali ni kita gi Lego hotel ikut tema pirate. Next, bila Aleesya dah pandai memilih, sure dia nak tema princess pula.. tak sabar nak tengok muka abang2 mengalah dengan pilihan adik perempuan nan seorang ni.. hihi

She complete me ❤️❤️

With my only daughter. We're best friends. BFF forever!

Much love!

Buzz buzz

Thursday, May 25, 2017

Legoland hotel

Finally. Our second attempt to Legoland dapat juga stay kat hotel ni.
Fell in love with this hotel & kiddos love it to the max. Hotel for kids kekdahnya. Memang happy la kiddos.
Antara attraction yang kiddos look forward kat hotel ni. The treasure chest! Kena solve 4 simple questions to get the codes to open the chest.

Beverages for kids siap cookies & a box of lego to play during the stay!

Kiddos bath accessories

Bathrobes for kids & small sized room slippers for them too. Super cute!

Bunk bed for kids. Ada satu lagi layer bed kat bawah sekali. Room for kids & adults terasing tau. 

Kami amik room yang attached together. Sudahnya kiddos menempel kat bilik sebelah je with their cousins.. haha

I want this type of mirror. Cantik.

Kidos got their own tv set. Total ada 2 tv dalam our room.

Adults room. Cuba cari yang tersembunyi ❤️

The soalan to open treasure chest. Hotel cards semua gambar lego

Legoland re-visit Day 1

Since our first trip to Legoland, kiddos asyik cakap nak repeat ke sini. Tapi tak sangka secepat ni. Lesa than 6 months dah pergi semula.. haha.

Tak plan pun. Aku kan suka buat plan spontan. Dan tak rancang pun nak pergi ramai2 dengan my siblings & their cousins. Semuanya kebetulan. 

So off we go. Bertolak ke Johor malam Rabu dengan 4 kereta. Konvoi beramai-ramai.

Mandi kat hiway je. Lepas sarapan kat Larkin, kami terus masuk Legoland.

Kiddos with their cousins kat entrance Legoland. Cuaca best arini. Redup je.

Ni hasil perabih duit kat booth main baling tin. Gemuk2 toys ni. Gewammmmm! Fluffy!!

Sakan memasing dapat take part jadi Little Jedi.

Waiting for my Aladdin.. hihi

Tergelak-gelak naik games ni

Happy nya hero2 ni

Jadi Lancelot pulak

With my siblings, ipar & anak2 buah.

Depan hotel

Driving class

Stars Troopers

Dalam train choo choo

Indoor games

Pose dengan lightsabers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...