KENGKAWAN

Wednesday, June 21, 2017

26 Ramadhan 1438H

Lagi beberapa hari je lagi nak sambut raya. Tak sabarnya :)

Bulan puasa kali ni hampir hari2 berbuka dengan air tebu. Nak beli air lain tak berani sebab confirm campur dengan air kosong. So berani beli air tebu je lah. Confirm ori. Cuma kena pastikan penjual air tu buang kulit tebu sebelum mesin sebab takut bahagian luar kulit tebu kena kencing tikus.

Disebabkan terbeli lebih, dan disebabkan air tebu ni cepat masam kalau tak frozen-kan, maka terciptalah air batu malaysia version air tebu ori.

Sedappp sangat! Especially bila dimakan lepas penat berlari malam.

Nom..nom..nom..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...