KENGKAWAN

Saturday, July 01, 2017

7 Syawal 1438H

Kenduri di Melaka.

Subuh2 dah siap cecantik semata nak duduk kat dapur potong bawang.. hihi.

Redho je baju terpercik minyak, bau belacan segala tau. Tapi, akak kalis bau-bauan masakan coz setengah botol perfume akak dah spray kat badan siap2. Wangi sampai petang ❤️

Posing belakang umah nenek

Meriah kat dapur

Selamat hari raya ❤️

Sambal belacan akak buat semangkuk pink besar habis licin tau. Nenek siap mintak resepi! Like seriously, my nenek yang akak kagumi kepakaran memasak mintak resepi sambal belacan dari akak! 😱😱

Wishlist akak nak rumah dapur besau luas supaya senang nak buat kenduri kendara. Selain berlari dan memanjat gunung, akak suka masak dan jamu orang makan.

Tengah masak pun comei.. (masuk bakul angkat sendiri haha)

The husband, siblings, step & granny

Kelas kan posing sambil memasak. Redho je nenel akak tengok perangai cucu2 dia..

Makan bawah pokok jambu.. feeling sangat.

Dulang feveret akak. Klasik.

Bergambar atas kui. Ni tempat simpan padi zaman dulu2 tau. 

Posing raya ke-7

Ada orang cakap baju akak style 60-an. Eh, akak suka tau baju zaman dolu2. Klasik.

The kiddos & their mak sedara & cousins. Kemain Ariff.. main ukulele sambil nyanyi lagu cinta. Oh, akak pengsan.

Ada macam model tak akak pose? 

Gadis ulam. Gadis ke? Haha.. Ni pucuk tenggek burung. Petik kat belakang umah.

The kiddosa lagi

Kecik2 akak dah train memasak tau.. hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...